Su değirmenlerinin yerini elektrikli un değirmenleri aldı

Değirmen işletmecileri, Coronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte öğütülmiş una talebin arttığını ifade ettiler.

Su değirmenlerinin yerini elektrikli un değirmenleri aldı
28 Nisan 2021 - 18:20
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir zamanlar su gücüyle çalışan ve her mahallede bulunan un değirmenlerin yerini elektrikli un değirmenleri almaya başladı.

Su değirmenlerinin yok olmasıyla birlikte günümüz teknolojiyle elektrik gücüyle çalışan un değirmelerinin sayı her geçen gün artarken, Ülke genelinde Coronavirus salgınının ortaya çıkmasıyla birlikte değirmenlerde öğütülen una talep arttı.

Babadan kalma un değirmeninde, özelikle kırsal kesimde ve kenar mahallelerde yaşayan vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışan un değirmeni işletmecisi Şahin Benekli,  işyerini kapatmamak için teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyor.

İlçenin Kale mahallesinde babadan kalma un değirmeninde vatandaşların talepleri karşılan Şahin Benekli, şunları kaydetti.  "İnsanların un ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ayakta durmaya ve un değirmeninin çarklarını çevirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Dünyada ve Ülkemizde korona virüs salgını sebebiyle un ve un ürünlerinde vatandaşın talebi artınca bizimde işlerimizde artış yaşandı. Vatandaşlar daha çok kendi evinde buğdaydan elde ettikleri unu tüketince işyerimize teslim edilen buğdayları öğütmek için çalışıyoruz, salgından dolayı insanlarımız kendi buğdaylarını getirerek sağlıklı undan elde edilen ekmeği ve diğer unlu mamulleri evinde yapıp tüketmeye başladı." ifadelerine kullandı.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 787 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi