Suruç Narı tescil aldı

Kendine has kokusu rengi ve tadıyla meşhur olan Suruç Narının coğrafi işaret tescil belgesini alınarak tescilledi.

Suruç Narı tescil aldı
05 Ağustos 2021 - 10:57

Coğrafi işaret tescil belgelerini almak için büyük emekler verdiklerini ifade eden Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kenan Aktaş, Türk Patent ve Marka Kurumu'na geçtiğimiz yıllarda başvurusu yapılan ürünlerden biri olan narın tescillendiği ifade etti.

Suruç Narının dünyanın en iyi Narı olarak gösterildiğini belirten Aktaş “Suruç Belediyesi olarak ilçemizin geçim kaynakları arasında yer alan Suruç Nar’ı yapmış olduğumuz patent başvurusuyla tescillenerek tezgâhlarda hak ettiği yeri aldığı gibi tescillenen ürünler arasında da hak ettiği yere ulaşmıştır" diye konuştu.

GAP Eylem Planı'nda Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında Atatürk Barajı 'ndan bölgeye su verilmesinin ardından bölgede nar üretiminde artış sağlandığına dikkat çeken Aktaş 'Coğrafi işaret tescil belgesini' alarak tescillediğimiz Suruç Nar’ı Milli Tarım Projesi kapsamında 'GAP Bölgesinde Bazı Yeni Nar Çeşitlerinin Adaptasyonu ve Yerel Nar Genotiplerinin Üretime Kazandırılması' projesinin de yer alan 23 nar çeşidinden biridir" dedi.

Su sıkıntısı nedeniyle 150-200 dekara kadar gerileyen nar üretim alanı, 4 yıl önce suyun gelmesi ve devletin desteğiyle bu yıl 750 dekara kadar çıktı. Yaklaşık 500 ton rekolte beklenen narın kilogramı toptanda 1,70, perakende olarak da 2,5-3 liradan satılıyor.

HABER MERKEZİ


Bu haber 957 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü