Takoran Festivali başladı

Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren Takoran kültür ve doğa festivali çeşitli etkinliklerle başladı. .

23 Eylül 2023 - 05:36
İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan, zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak da nitelendirdiği vadideki festivale çevre illerden yoğun katılım dikkat çekti.

Katılımcıların yerleştiği alanda ziyaretçiler kamp çadırlarını kurarakken Siverek Belediyesi Kültür Sosyal işler Müdürlüğüne bağlı sıra gecesi ekibinin müzik şöleni aile başlayan festival üç gün sürecek.

Festivalde Şabut balığı yakalama yarışması, doğa yürüyüşü, kano yarışması, uçurtma şenliği, dilek feneri uçurtma, sıra gecesi ekibi ve davul zurna eşliğinde katılımcılar doyasıya eğlendi.

Belediye Başkanı Vekili M. Akif Gülel ve Beraberinde Belediye Başkan yardımcısı, İhsan Özeyranlı, Ali Gelener ve Muzaffer Kıran ile birlikte Festival alanını gezen ve kamp kuran ziyaretçileri ziyaret etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan yardımcısı Ali Gelener; “ değerli katılımcılar belediyemiz tarafından düzenlenen  3. Uluslararası 5. Geleneksel Takoran festivaline hepiniz hoş geldiniz,  3 gün sürecek olan festivalde hepinize bol eğlence diliyorum Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Festivale katılım sağlayan ziyaretçiler Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür ettiler

Bu haber 4051 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım