Talihsiz açıklama ile ilgili Milletvekili Açanal'dan açıklama

Katıldığı TV programındaki sözleri sonrası Şanlıurfa kamuoyunun gündeminde ve ulusal basında da yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal'dan açıklama geldi.

Talihsiz açıklama ile ilgili Milletvekili Açanal'dan açıklama
12 Mayıs 2022 - 14:10
Vekil Açanal programda "Benim için ‘tanımıyorum’ diyenlerin ya kötü niyetli olduklarını, ya balık hafızalı olduklarını düşünüyorum. Ya da Urfalı da olmayabilirler. Ben 35 yıl eczacılık yaptım Bahçelievler’de. 20 yıldır da siyaset yapıyorum. Beni tanımayan babamı tanır 70 yıl doktorluk yaptı. Onu tanımayan dedemi tanır 39 yıl müftülük yaptı. Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli görevler aldı. Atatürk’ün bizzat telgraflaştığı kişidir. Hâlâ beni tanımıyorsa kendini gözden geçirsin. O Urfalı olmayabilir. Ya da bir Alzheimer başlangıcı falan vardır. Bir sağlıkçı olarak diyorum bir check-up yaptırsın." demişti.

Vekil Açanal: Kullandığım ifade farklı mecralara çekildi

Sözleri tepki çeken Vekil Açanal yazılı bir basın açıklaması yaptı ve sözlerinin üzerinden bir algı oluşturulduğunu belirterek “Kuruluşundan itibaren birçok kademesinde görev yaptığım partime ve memleketime bu dönem milletvekili olarak hizmet etmek kısmet oldu. Seçildiğim günden itibaren sosyal medyada paylaştığım şahsi telefon numaram ve kapım her zaman hemşehrilerime açık olmuştur. Geçtiğimiz günlerde katıldığım canlı televizyon programında bir seyirciden gelen ‘vekili tanımıyorum’ yorumu üzerine, sık sık farklı marjinal gruplar tarafından aldığım mesajları kastederek kullandığım ifade, yine bu gruplar tarafından farklı mecralara çekilmek istenmiş, bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Kıymetli hemşehrilerimin feraseti ve objektif yaklaşımı sonucu bu gruplar hüsrana uğramıştır. Kaldı ki bu konuşmam bir sosyal medya kullanıcısına cevaben yapılmışken sanki tüm hemşehrilerimi kastetmişim gibi bir algı oluşturulmak istenmiştir." dedi.

"TBMM'deki odamın kapısı Şanlıurfa halkına sonuna kadar açık"

Vekil olduğu günden bu yana isteyen herkesin kendisine ulaşabildiğini söyleyen ve "İlimizde henüz sıkamadığım el varsa onlara da ulaşmak isterim" diyen Vekil Açanal, "Ömrümün büyük bir kısmını hizmet için adadığım Şanlı şehrimin Şanlı vatandaşlarına yönelik değildir. İlk gün de telefon numaramı paylaştığımda söylediğim gibi, memleketimin ve memleketlimin emrinde ve hizmetindeyim. Yaklaşık 2.5 milyonluk nüfusa sahip olan ilimizde henüz sıkamadığım el varsa onlara da ulaşmak isterim. Tanışmak ve bir çay içmek için Şanlıurfa’da bürom ve TBMM’de bulunan B-304 numaralı odamın kapısı kıymetli Şanlıurfa halkına sonuna kadar açıktır. Oluşturulmaya çalışılan yanlış algıya karşı duran tüm hemşehrilerime teşekkür ederim." dedi.

(Urfaninnabzi.com)

 
Bu haber 809 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması