Tarım Bakanı Kirişçi'den Urfa'daki üretim tesisine ödül

Adana'da düzenlenen "Tarımın Yeni Yüzyılı Üretime Gönül Verenler"  ödül töreninde Urfa'daki üretim tesisi ödüle layık görüldü.

Tarım Bakanı Kirişçi'den Urfa'daki üretim tesisine ödül
25 Ocak 2023 - 11:48


Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı desteği ile Güvenilir Ürün Platformu tarafından düzenlenen “Tarımın Yeni Yüzyılı Üretime Gönül Verenler Ödül Töreni”ne katıldı.

Adana Hiltonsa’da gerçekleşen ödül törenine Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin yanı sıra; Vali Dr. Süleyman Elban, Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ile üretici ve medya kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Bakan Kirişci ilk olarak İsveç´te yaşanan Kur'an-ı Kerim yakma olayını kınayarak olayın nefret suçu olduğunu, İsveç´in buna izin vermesini ikiyüzlülük olarak nitelendirdiğini söyledi.

Tarıma 40,4 milyar lira maddi destek

Tarımın stratejik bir sektör ve gıda konusunun bir milli güvenlik meselesi olduğunun altını çizen Bakan Kirişci, tarım stratejilerine dair bilgilendirme yaptı. Kirişci, "Türkiye´nin yeni yüzyılına yakışır adımlar atıyoruz. 2022 itibarıyla tarım sektörüne ve üreticilere 40.4 milyar lira destek verdik. Bu destekler sadece maddi olanlar. Bunların içinde arpa, buğday ve sıfır faizli kredi destekleri dâhil değil. Yılsonu tahminlerine göre 2002 yılında 98 bin ton olan bitkisel üretimin tüm zamanların rekoru olarak 128.6 milyon tona çıkması bekleniyor. 11 ay boyunca 28.8 milyar dolar ihracat gerçekleşti. Bunun 30 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye ithal eden değil ihraç eden bir ülkedir. 91 milyar dolarlık dış ticaret fazlamız var." dedi.

Destekler, ekim ayında ödenecek

Çiftçiye verilen yeni hizmetleri anlatan Bakan Kirişci, "Bu yıl mart ayında 1 milyon 152 bin çiftçimize ödenmesi gereken 8,6 milyar TL mazot ve gübre desteğimizi, 2022 Kasım itibarıyla ayni olarak kullandırmaya başladık. Mazot ve gübre desteklemeleri, bundan sonra her yıl bu takvim çerçevesinde, yani çiftçimizin desteğe en çok ihtiyaç duyduğu; ekim döneminde ayni olarak kullanılacak. Ayrıca Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin verdiği 100 bin TL tutarındaki faizsiz kredi miktarını 200 bin TL´ye çıkardık." diye konuştu.
Programın sonunda bakanlığın desteklerini değerlendirerek Türkiye´de katma değeri yüksek üretimler yapan çiftçilere, ilgili sektörlerde başarılı olan girişimcilere, şirketlere ve kurumlara Üretime Gönül Verenler Ödülleri dağıtıldı.



Urfa'da üretim yapan firmaya ödül

Şanlıurfa Ortak Girişim Grubu tarafından Teknokent'te kurulan Sogaş Tarım Sıvı Gübre Üretim Tesisi, Üretime Gönül Verenler ödülüne layık görüldü.

Sogaş Tarım Sıvı Gübre Üretim Tesisi adına ödülü ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrezak Demir, Bakan Kirişçi'den aldı.

GapGundemi

Bu haber 446 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması