Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den Siverekli çiftçilere öneri

“2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında günübirlik Şanlıurfa’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Siverekli çiftçilere ayçiçeği tavsiyesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den Siverekli çiftçilere öneri
03 Ekim 2022 - 21:49
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Şanlıurfa’daki temasları kapsamında tarım sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kirişci, su kaynaklarının verimli olarak kullanılması konusuna değindi.



Ayçiçeği üretiminin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Kirişçi, “Şanlıurfa’nın ne kadar yağış aldığını arkadaşlarımdan sordum. 265 mm. Yağış aldığını söylediler. Allah’ın verdiği yağış 265 mm. ama mısırın istediği yağış 1200 mm. 800-900 mm. yağışı biz nerden alıyoruz: Yer altından çıkardığımız kuyulardan sağlıyoruz. 80 metreden başladı 500 metreye kadar çıktı. Yarın bir gün dama diyeceğiz ve suya artık erişemeyeceğiz. Türkiye su zengini bir ülke değil, Şanlıurfa da değil. Şanlıurfa’nın etrafındaki barajlar nedeniyle su rezervimiz yüksek olabilir ama hiçbir şey sınırsız değildir. Bizim sanki bir su problemimiz varmış gibi davranmamız lazım. Özellikle Siverek ilçesinde 10 kez suladığımız mısır yerine 3-4 kez sulayabileceğimiz ayçiçeğine mutlak suretle yer vermemiz ve bundan hareketle de ciddi bir gelir elde etmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 826 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması