Tedbirleri ihlal eden 77 iş yerine ceza kesildi

Coronavirus tedbirleri kapsamında Şanlıurfa’da gerçekleştirilen denetimlerde 77 iş yerine idari para cezası uygulanırken, 70 iş yeri de uyarıldı.

Tedbirleri ihlal eden 77 iş yerine ceza kesildi
20 Ekim 2020 - 11:38

Şanlıurfa’da, Coronavirus salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, bir hafta boyunca uygulanacak sıkı denetimler başladı.


İçişleri Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen denetimler kapsamında, Şanlıurfa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 987 personelin katılımıyla oluşan 271 ekiple birlikte Coronavirus denetimi gerçekleştirildi.


İl genelinde halka açık istirahat ve eğlence yerleri gibi mekanlar başta olmak üzere alışveriş yerleri ve yeme içme mekânlarına yönelik gün boyu devam eden çalışmalarla, bin 722 noktada denetim gerçekleştirildi. Coronavirus salgınını önlemeye yönelik denetimde maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 77 iş yerine idari para cezası uygulanırken, 70 iş yeri de uyarıldı.


19 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren başlayan sıkı denetimler, bir hafta boyunca 7 ayrı konuda devam edecek. Denetimler sonucu elde edilen veriler Salgın Denetim Merkezi sistemine günlük olarak yüklenip yapılacak analiz sonucunda ilave tedbir ve faaliyetlerin belirlenmesi için değerlendirilmeye tabi tutulacak.


Bir hafta boyunca halka açık alanlar ve iş yerlerinde gerçekleşecek sıkı denetimlerle, maske kullanımı konusunda oluşan hassasiyetin, havaların soğumaya başlaması nedeniyle kapalı alanlarda fiziki mesafe kuralının benimsetilmesi amaçlanıyor.


Bugün, şehir içi ve şehirlerarası yolucu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri, havalimanı ve otogarlarda yapılacak denetimlere, yarın da organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme ve benzeri yerlerde devam edilecek. (İLKHA)


Bu haber 3863 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü