Uluslararası Siverek Sempozyumu devam ediyor

Siverek Belediyesi ve Siverek Kaymakamlığınca organize edilen ‘Uluslararası Siverek Sempozyumu’ ikinci gününde sunumlarla devam etti.

Uluslararası Siverek Sempozyumu devam ediyor
07 Mayıs 2022 - 17:09
Siverek Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılımla devam eden sempozyumun ikinci gününde akademisyenler, bildirilerini katılımcılarla paylaştı.

3 salonda 5 oturumun yapıldığı sempozyumda, akademisyenlerce Siverek tarihi ele alınarak günümüzde elde edilen veriler ışığında değerlendirme yapıldı.

Tarihte Siverek’in ekonomik, toplumsal ve sosyolojik açıdan ele alındığı oturumlarda yaklaşık 50 akademisyen, elde ettiği bilgi ve belgeyi salonu dolduran vatandaşlara aktardı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sempozyumun ikinci gününün sorunsuz tamamlandığı belirtildi.

Sempozyumda Siverek tarihine ışık tutan bilgilere yer verildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Siverek’in karanlıkta kalan tarihini gün yüzüne çıkaran sempozyum, yeni bilgi ve belgelerle ikinci gününde yoğun bir katılımla sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. İki gün boyunca yüzlerce değerli akademisyenin katıldığı Uluslararası Siverek Sempozyumu, tarihi Sümerlere dayanan Siverek’in önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hanları, hamamları, kalesi, camileri ve kültürel miraslarıyla tarihe tanıklık eden kadim şehir Siverek, düzenlenen sempozyumla tarihine altın bir sayfa eklenmiştir.”

Sempozyumda emeği geçenlere teşekkür eden katılımcılardan Salih Altunpak, çok değerli bilgiler edindiklerini söyledi.

Özellikle Topkapı Sarayı arşivlerinden elde 1200-1500 yılları arasındaki belgelerin ilgisini çektiğini dile getiren Altunpak, “Değerli hocamızın anlatımı bizleri o tarihlere götürdü. Bu sayede Siverek’in söz konusu tarihler arasında yine bugün gibi ticaret rotasında yer aldığını öğrendik. Akademik verilerin sunulması muazzamdı. Sempozyumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

 
Bu haber 653 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek