Umut Kervanı ihtiyaç sahibi yetim aileye yeni ev yaptı

Şanlıurfa Umut Kervanı, zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan yetim bir aileye yaptırdığı evin kaba inşaatını tamamlarken, ailenin kış gelmeden eve yerleşmesi noktasında hayırseverlere çağrıda bulundu.

Umut Kervanı ihtiyaç sahibi yetim aileye yeni ev yaptı
10 Kasım 2021 - 21:10
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Aşağı Deren kırsal Mahallesi'nde yaşayan Delle Yeşilot, 4 yetim çocuğu ile birlikte derme çatma bir evde yaşıyordu.

Çocuklarından ikisi hasta olan Yeşilot, yardım için Umut Kervanı Akçakale Temsilciliğine başvurdu.



Ailenin durumunu yerinde tespit eden Umut Kervanı yetkilileri, yetim aileye yeni bir ev yaptırmak amacıyla kolları sıvadı.

Rehber TV'de yayınlanan Umut Kervanı" programı aracılığıyla ihtiyaç sahibi aile için yardım talebinde bulunan Şanlıurfa Umut Kervanı yetkilisi Mahmut Çelik, gelen yardımlarla evin kaba inşaatını bitirdi.

Evin boya, kapı, pencere, fayans, boya,  elektrik tesisatı vb. ihtiyaçları için hayırseverlere çağrıda bulunan Çelik, kış gelmeden aileyi eve yerleştirmeye planladıklarını söyledi.



Çelik, "Umut Kervanı olarak Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde temsilcimizin tespit ettiği yetim bir aile için TV programı yapmıştık. Bu program vesilesiyle yardımda bulunan hayırseverlerin desteğiyle evin kaba inşaatını tamamladık. Şu an evin inşaatı tam olarak tamamlanmadı.  Hayırseverlerin desteğiyle kar kış gelmeden evi bitirmek istiyoruz. Fayans, kapı, pencere, boya, elektrik ve su tesisatlarını yapabilmek için yardım talebinde bulunuyoruz. Bu vesileyle hayır sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. İnşallah kış soğuğu gelmeden bu yetim aile, sıcak bir eve kavuşurlar. Hayır sahipleri gelsin görsünler kendi elleri ile eksik malzemeleri de buraya getirebilirler. Allah hayır sahiplerinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Yetim aile hakkında bilgi veren Umut Kervanı Akçakale Temsilcisi Mustafa Duyar, "Bu yetim ailemiz, yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Ailemiz, bir anne ve 4 yetim çocuktan oluşuyor. Aile, geçim sıkıntısı yaşıyor. 4-5 yıldır aileye Umut Kervanı yardımda bulunarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Aile yaşam mücadelesinde çok sıkıntılar çekiyor. Kış geldiği zaman evde barınacak bir durum olmadığından dolayı çok zorlanıyorlar. Ailenin 2 çocukları da hastadır, bu noktada hayır sahiplerinden aileye yardım yapmalarını talep ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 613 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı