Urfa'da 100 bini aşkın kişi "Hamas'ın yanındayız" dedi

Siyonist İsrail Terör Rejiminin Gazze'de yaptığı vahşetler; Şanlıurfa'da İHH'nın çağrısıyla bir araya gelen on binlerce vatandaş tarafından lanetlendi

20 Ekim 2023 - 17:09
7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık dışı bir vahşete girişen İsrail İşgal kuvvetleri; tüm dünyada olduğu gibi Şanlıurfa'da da lanetle anıldı. bebek, çocuk, kadın ve yaşlı ayrımı gözetmeden binlerce Filistinliyi katleden Siyonit Terör Rejimi, Şanlıurfa'da Cuma namazının ardından, İHH Şanlı urfa Temsilciliği tarafından organize edilen protesto gösterisiyle lanetlendi.

Cuma namazının ardından Eyüp Peygamber Camiinde, saldırılarda şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi Cenaze Namazının ardından Eyüp Peygamber Camii önünde toplanan onbinlerce kişi, basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçti. 

"Hamas'a Selam, Direnişe Devam" sloganlarının atıldığı yürüyüşte İsrail ve destekçisi ABD ve Avrupa ülkeleri protesto edildi. Basın açıklamasına; Şanlı urfa Valisi Hasan Şıldak, Ak Parti Şanlı urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Şanlı urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlı urfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, siyasi parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri, medrese öğrencileri ve halk katıldı.

"İsrail, Müslümanların dağınık olmasından cesaret alıyor"

Yürüyüş öncesinde Basın Mensuplarına açıklamalarda bulunan İHH Şanlı urfa Temsilcisi Behçet Atila, siyonist işgal rejiminin saldırı cüretini Müslümanların dağınıklığından aldığını vurguladı.

Atila, "Arkasına aldığı sömürgeci vahşi batının desteğiyle; tehcir, gasp, katliam ve soykırımını bu güne değin devam ettirerek Müslümanları açık hava hapishanesine dönüştürdüğü Gazze’ye hapsederek en uzun muhasara ve en ağır boykota tabi tutuldu. Müslümanların tefrikası ve dağılmışlığından yararlanan İsrail Terör Devleti emperyalist güçlerden aldığı cesaret ve destekle Müslümanları topyekûn bir katliama tabi tutarak; kadın, çocuk, sivil demeden öldürmüş, ablukaya aldığı Gazze’yi yakıp-yıkmaya girişmiş; hastane, fırın, okul, cami, gibi tüm kurumları yerle yeksan etmiştir." dedi.

" Filistin davası tüm Müslümanların davasıdır"

Atila, "Siyonizm sadece Müslümanların değil tüm insanlığın en azılı düşmanıdır. Siyonist terör devleti İsrail ile mücadele etmek ve Filistinli mazlumların yanında yer almak zaruridir. Çünkü Filistin ve Aksa davası sadece Filistin’in değil, sadece Arapların değil tüm Müslümanların davasıdır. Hatta bunun da ötesinde izan ve vicdan sahibi bütün bir insanlık âleminin ortak davasıdır. Kimden gelirse gelsin zalimin karşısında durmayı ve kime yapılırsa yapılsın mazlumun yanında olmayı şiar edinen Müslümanlar olarak; Son günlerde masum Gazze halkına karşı savaş suçunun her türlüsünü hunharca işleyen Terör Devleti İsrail’e karşı; kınama, lanetleme, yas ilan etmenin yetmediği, daha da somut adımların atılmasının vaktinin geldiğine inanıyoruz.

" Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize maddi yardımlar yapmalıyız"

Atila İsrail ile ilgili yapılması beklenen adımları şöyle sıraladı. Alanları boş bırakmayarak eylemleri artırarak devam ettirmeliyiz. İsrail ve Siyonizme destek veren şirketlerin tüm ürünlerini boykot ediyor ve devletin bu ürünlere yasak getirmesini talep ediyoruz. Filistin davasını kendi öz davamız bilip bu bilinci nesilden nesle aktararak zinde tutmamız gerekiyor, Güvendiğimiz kurum ve kuruluşlar aracılığıyla gücümüz nispetinde Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize maddi yardımlar yapmalıyız. Çok riskli olmasına rağmen İHH olarak ilk günden beri desteklerinizle Gazze’de çok yoğun bir şekilde yardımları dağıtıyoruz. Çünkü Gazze’de İHH olarak Ofisimiz, depolarımız ve yoğun faaliyetlerimiz var.

" Urfa halkı olarak canımızla, kanımızla ve tüm imkânlarımızla sizinleyiz"

Atila, "Nusret ve zafer nasip etmesi için Rabbimize niyazlarımıza devam etmeliyiz. Hiçbir ülke zulüm ile abad olmamıştır. Zulüm üzerine kurulu hiçbir düzen ilelebet varlığını idame edememiştir. Zulüm üzerine kurulmuş Siyonist İsrail de elbet bir gün yıkılacaktır. Yazarın dediği gibi; Yıkılasın İsrail enkazını göreyim. Sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim.

Bu münasebetle namazımızın her rekâtında okuduğumuz Fatiha’mızda 'Allah’ın gazabına uğramış' millet olarak nitelenen Siyonist Yahudilere lanet olsun. İsrail’in hamiliğini üstlenen Amerika’ya, ona destek veren tüm Avrupa ülkelerine ve ülkemiz içerisindeki satılmış işbirlikçilerine lanet olsun. Filistin’in ilk fatihi Hz. Ömer’e selam olsun. Mescid-i Aksa’yı tekrar hürriyetine kavuşturan Nureddin Zengi ve Selahaddin-i Eyyubi’ye selam olsun. Filistin topraklarını ve mukaddesatımızı mallarıyla ve canları ile müdafaa eden yiğitlere, şehitlere ve gazilere selam olsun. Urfa halkı olarak canımızla, kanımızla ve tüm imkânlarımızla sizinleyiz." şeklinde konuştu.

GAPGündemi.com


Bu haber 362 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti