Urfa'da binlerce kişi Gazze için meydanlara indi

Siyonist işgal çetelerinin Filistin'de gerçekleştirdiği soykırımı lanetlemek amacıyla Şanlıurfa'da binlerce kişinin katıldığı "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek Yürüyüşü" düzenlendi.

Urfa'da binlerce kişi Gazze için meydanlara indi
17 Aralık 2023 - 22:45
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından siyonist işgal rejiminin saldırılarını lanetlemek, Filistin’de mücadele veren Filistin halkına destek olmak amacıyla dev yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Hamas yetkililerin de katıldığı programda binlerce kişi ellerinde taşıdıkları dövizlerle ve attıkları sloganlarla Kassam Tugaylarına destek verdi.

Yürüyüş sırasında Filistin’de şehit olan bebekleri temsilen kefenli bebekler kucaklarda taşındı.

Yürüyüşün ardından düzenlenen program, Basri Demir tarafından okunan Kur'an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, gerçekleştirilen yürüyüşün ardından alanda toplanan halka yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.



“Bizler Filistinli kardeşlerimizle gurur duyuyoruz”

Müslümanlar olarak herkesin elinden geleni yapmakla mükellef olduğunu ifade eden Ramanlı, "70 günden fazladır kardeşlerimiz bombardıman altında. Kardeşlerimiz her gün bombardımana maruz kalıyorlar ama direniyorlar, direniş gösteriyorlar ve zalime boyun eğmiyorlar. Bizler Filistinli kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar sadece kendi topraklarını savunmuyorlar, sadece kendi insanlarını müdafaa etmiyorlar, bizim, sizin ve hepimizin izzetini, namusunu ve şerefini müdafaa ediyorlar. Bizler de onların Müslüman kardeşleri olarak elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Bugün onun için buradayız. İbrahim Halilullah'ın topraklarında adaletin, izzetin ve imanın şanını göstermek için buradayız.



İnşallah Filistinli kardeşlerimizle gurur duyduğumuz gibi, sizlerle gurur duyduğumuz gibi şuurunu, cesaretini ve imkânını artırması duasıyla yarın bir gün hükümetlerimizle de gurur duyacağız İnşallah. Bu zilleti, sinmişliği ve acizliği 2 milyar Müslüman hak etmiyor. Bütün insanlığın ayağa kalktığı bu günlerde batılı zalimlerin o siyonist yardakçılarının ve azmettiricilerinin bütün imkânlarına rağmen doğudan batıya bütün insanlık ayağa kalkmış durumda. Dili, dini, meşrebi ve kavmi ne olursa olsun herkes insanlık ortak paydasında bugün buluştu." dedi.



“Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan sizlere seslenmek bizleri sevindiriyor”

Peygamberler Şehri Şanlıurfa halkını selamlayan HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan, "Ey benim Şanlıurfa'daki kardeşlerim, sizlere Gazze'deki kardeşlerimizden, bacılarımızdan, tünellerin kalbinden sizlere selam getirdim. Şu mübarek Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan sizlere seslenmek bizleri sevindiriyor. Bu belde Hazreti İbrahim'in beldesidir. Putları kıran Hazreti İbrahim, sabır ehli olan Eyyüb'ün beldesinden sizlere seslenenerek Gazze'nin sabır ehlini sizlerle bir araya getiriyoruz. Ey bacılarım, ey annelerim, ey kız çocuklarımız, ey abilerim, ey yaşlılar, ey gençler sizin bu toplantınız, bu meydanı doldurmanız; Gazze'deki Kassam Tugaylarına ve tüm dünyaya şunu haykırıyor; Gazze tek başına değildir. Ümmet-i Muhammed Aleyhi Selatu Vesselam Gazze ile beraberdir." şeklinde konuştu.



“Şanlıurfa Kassam Tugaylarını destekliyor”

Hasan, “Gazze halkı tek başına değildir. Ümmet-i Muhammed hepsi Gazze ile beraberdir. Sizlerin şu an bu meydanı doldurmanız Gazze'deki mücahitlere şu mesajı vermektedir. Eğer sınırlar açılırsa bugün bu meydanda toplanan bütün kardeşlerimiz, Allah'ın izniyle Gazze'ye, Filistin'e yürüyecek ve oradaki Mücahit kardeşleriyle beraber Siyonizm'e karşı cihat edecektir. Yine sizin Şanlıurfa'daki bu meydanı doldurmanız var ya Amerika'ya ve Avrupa'ya şu mesajı vermektedir. Filistin halkı tek başına değildir. El Kassam Tugayları tek başına değildir. Şanlıurfa Kassam Tugaylarını destekliyor. Mallarıyla, canlarıyla, çocuklarıyla bütün benlikleri ile Şanlıurfa, Kassam Tugaylarıyla beraberdir." diye konuştu.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat ise basın açıklaması okudu.


Alim ve kanaat önderlerine çağrıda bulunan Polat,  “Filistin, Kudüs ve Gazze davası konusunda alimlerimiz, kanaat önderlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız halkımıza öncü ve örnek olmalı ve yol gösterici olmalıdır. Etkinliklerde halkın içinde ve önünde olmalıdır. Filistin ve Kudüs davası konusunda toplumu bilgilendirmelidir ve bilinçlendirme için çalışmalıdır.” dedi.

“Siyonist terör örgütü israile sağlanan her türlü destek durdurulmalıdır”

Polat, “Hükümet ve siyasete çağrımız; boykot, siyonist işgalci israil ile mücadelede çok önemli bir role sahiptir. Hükümet, medya, sivil toplum ve eğitim camiası halkımız ile birlikte boykotu sahiplenmelidir ve boykot nesiller boyu devam edecek şekilde yapılmalıdır. Boykot konusunda halkımız yalnız bırakılmamalıdır. Resmi kurum-kuruluşlar ve sivil sektör de boykota destek vermelidir. Hükümet de toplumu boykota teşvik edici çalışmalar yapmalı, siyonist işgale ambargo uygulamalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı ve YÖK okullarda ve üniversitelerde Kudüs davası konusunda öğrencilere yönelik bilinçlendirme yapılmalı ve derslerde Kudüs davası anlatılmalıdır.



Filistin ve Kudüs Meselesi hakkında endişe sahibi olan siyasetçilerimiz bu meseleyi öncelikli gündem maddesi olarak belirlemeli ve Meclis'te gerekli duyarlılığı oluşturmalıdır. Hükümet siyonist işgalci israil ile diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini devam ettirmemelidir. Bakü-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık Boru Hatlarından işgal atındaki topraklara giden petrol kesilmeli, hava ve deniz limanları işgalci siyonist israile kapatmalıdır.

Kürecik ve İncirlik üsleri acilen kapatılmalı ya da yabancı personelden arındırılarak idare tamamıyla Türkiye tarafından üstlenilmelidir. İncirlik ve Kürecik üslerinden siyonist terör örgütü israile sağlanan her türlü destek durdurulmalıdır.” şeklinde konuştu. 



“Gazze'deki vahşet ve soykırıma karşı daha duyarlı olmalıdır”

Polat, “İslam ülkelerine çağrımız; İslam ülkelerinin ortak katılımı ile Mavi Marmara benzeri yardım filosu Gazze'ye ulaştırılmalıdır. Refah Sınır Kapısı insani yardıma açık tutulmalı ve bunun için Mısır yönetimine çağrı yapılmalıdır. Medya mensuplarına çağrımız; siyonist terör örgütü israil başından itibaren Gazze'de internet erişimini ve her türlü iletişimi engelleyerek katliam ve soykırımın üstünü örtmeye çalıştı. Bu amaçla işgal altındaki topraklardaki vahşeti duyurmaya çalışan 80'den fazla medya mensubunu hedef gözeterek şehit etti ve bazılarını da darp ve tehdit yolu ile sınır dışı etti. Siyonist kaynaklı dezenformasyonun önüne geçebilmek ve gerçekleri dünyaya duyurabilmek için İslam ülkelerinin yerel ve ulusal medya kuruluşları ve insaflı medya mensupları Gazze'deki vahşet ve soykırıma karşı daha duyarlı olmalıdır." diye konuştu.



Program, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar'ın okuduğu dua ile son buldu.

Yürüyüşe, HÜDA PAR GİK Üyesi Lokman Yalçın, HÜDA PAR Batman Milletvekili Avukat Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilcisi Mustafa Küçük, DİN BİR-DER Şanlıurfa Temsilcisi Ramazan İçen, HÜDA PAR İlçe Başkanları, Gazze'den gelen misafirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.



7 Ekim'den bugüne neler yaşandı?

Siyonist çeteler tarafından 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar düzenlenen saldırılarda çoğunluğu çocuk, kadın, sivil vatandaş, gazeteci ve doktor olmak üzere yaklaşık 19 bin kişi hayatını kaybetti.
Siyonist işgalcilerinin saldırılarına, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere sözde bazı Müslüman yöneticiler de destek verdi.
Siyonist işgalcilerin savaş suçu olmasına rağmen fosfor bombası kullanması, hastane, okul, fırın ve mülteci kampı gibi sivil alanları bombalaması tepkilere neden oldu.

Dünya genelinde Müslüman olmasa bile vicdan sahibi oldukları için bir araya gelen kalabalıklar, yaptıkları gösterilerde Siyonist işgalcilerin "Çocuk katili" olduğunu, Siyonist işgalcilere destek veren başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinin de "katliam ortağı" olduğunu dünyaya haykırdı.



Siyonist saldırıların başladığı ilk günden itibaren meydanlarda olan Urfalılar, düzenledikleri basın açıklamaları, yürüyüş vb. etkinliklerle Gazze halkının yalnız olmadığını dünyaya gösterdi.

Bugünde HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek Yürüyüşü"ne katılan Urfalılar, Siyonist işgalcilerin yaptıklarını unutmadıklarını ve Gazze halkının yanında olduklarını dünyaya haykırdı.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti