Urfa'da depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Urfa'da düzenlenen etkinlik ile, Kahramanmaş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı

Urfa'da depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
26 Şubat 2023 - 15:39
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketinde resmi rakamlara göre 45 bine yakın kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi de yaralandı.

Şanlıurfa'da İTTİHAD'UL ULEMA (Âlimler Birliği) ve Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından depremde vefat edenler için "Gıyabi Cenaze Namazı ve Duma'ya Çağrı" etkinliği düzenlendi. Rabia Meydanında kılınan öğle namazının ardından depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.



Etkinliğin ardından etkinliğe katılanlar depremle ilgili duygularını GAPGündemi'yle paylaştı.

"Enkazdan aşağı inerek 'Tekbir' getirmeye başladık"

Deprem gecesi yaşadıklarına değinen Osman Akarslan "Namazı kılmak için uyanmıştım. Sabah namazına hazırlık yaparken depreme yakalandım. O an can havliyle Allah'a tevekkül etmeye başladım. Ağzımızdan durmadan Fatiha Suresi çıkıyordu. Ailemi toparlayarak aşağı indik. Boş alanlara geçerek beklemeye başladık. İkinci depreme ise Adıyaman'da yakalandım. Birinci depremin ardından Umut Kervanı gönüllüsü olarak Adıyaman'a gitmiştim. Enkazda kurtarma çalışması yaparken 2. depreme yakalandık. Enkazdan aşağı inerek Tekbir getirmeye başladık. O anda yaşadığımız duyguyu anlatamam" dedi.

Deprem yaralarının tevekkül ile sarılacağına dikkat çeken Akarslan "Önce Allah'a tevekkül etmek lazım. Depremin kimden geldiğini bilmemiz lazım. Allah Teâlâ bize bir ders vermek istemiş olabilir. Kendimize çeki düzen vermemiz lazım. İnşaat yapılırken dikkatli olmak lazım. İnşaatlarda sık sık denetim yapılması lazım. Bu yaraları hep birlikte saracağız" şeklinde konuştu.



"Deprem öldürmez yapılan konutlar öldürür"

Depreme uykuda yakalandığını ifade eden Mehmet Çavana; "Deprem anında hepimiz uykudaydık. Deprem bütün insanlığa bir ikazdır. Bizim çok yanlışlarımız var. Gerçekten de bu yanlışlarımızı kabul ediyoruz. Allah Teâlâ, bir daha o yanlışlarımızı yapmayı bize nasip etmesin. Depremle birlikte uyandım. Uyanır uyanmaz kendimi dışarı attım. Büyük bir şok içerisindeydim tam olarak ne yaptığımı hatırlamıyorum. Annem, babam ve çocuklarla birlikte büyük bir sıkıntı yaşadık. Allah'u Teâlâ bize bir ders vermek amacıyla bize bu sıkıntıları yaşattı. Hepimiz suçluyuz. Keşke kulluk vazifemizi daha güzel yerine getirebilseydik. Bilim adamları 'Deprem öldürmez yapılan konutlar öldürür" diyor. Devletin, insanların ölümüne sebep olan binalarla ilgili sorumluları cezalandırmasını istiyoruz. Bundan sonra evlerin müteahhitlerle değil, kamu gözetiminde bulunan resmi müteahhitlerle beraber binaların yapılmasını istiyoruz."


Bu haber 790 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı