Urfa'da ki özel okullardan deprem açıklaması

Şanlıurfa Özel Okullar Platformu Üyesi Okullar, Final And. Lisesinde bir araya gelerek deprem afetinden sonra ki süreçte yapılan çalışmaları, afetin yaşandığı illerden gelen öğrencilerin yararlandığı Misafir Öğrenci Uygulamasını ve bundan sonra yapılması gerekenleri görüştü.

Urfa'da ki özel okullardan deprem açıklaması
12 Mart 2023 - 18:56
Şanlıurfa Özel Okullar Platform Başkanı Mehmet Ercan yaptığı açıklamada “Yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Milletçe büyük bir felaketle yıkıldık.  Deprem sonrası yaşanan psikolojik sorunlar ayrı bir problem olarak karşımızda durmakta olup etkileri uzun süre devam edecektir. Bu süreçte özel okullar olarak ilk günden okullarımızı depremzedelere açtık. Hem konaklama hem yemek hizmeti sunduk. Ayrıca diğer depremzede illere hem malzeme yardımı yaparak, hem de bu şehirlerden gelen öğrencileri misafir öğrenci olarak tam burslu okutmak suretiyle yaralarımızı sarmaya çalıştık. 

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğününe ve Şanlıurfa Valiliğine  hayatın normalleşmesi ve depremin çocuklarımız üzerindeki olumsuz  psikolojik etkilerinin aşılması için gösterdikleri  çabadan dolayı teşekkür ederiz. Çünkü okullar, sadece eğitim öğretim hizmetleri açısından değil, hayatın normale dönmesi adına da büyük bir görev icra etmektedirler. Bu sebeple tüm anne babalardan, çocuklarını okulları ile öğretmenleri ile  buluşturmak için yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu hususta öğretmenlere ve okullara gönülleri rahat bir şekilde güvenmelidirler. 

Bizler de özel okullar olarak hem velilerimize hem öğrencilerimize psikososyal destek çalışmalarına devam etmekteyiz. İlk hafta itibariyle okullarımızda çok yüksek bir okula devam  oranının yakalanması, bize depremin olumsuz psikolojik etkilerinin aşılması adına umut vermektedir. Tekrar hepimizin başı sağolsun” dedi.
Bu haber 361 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi