Urfa'dan Güçlü Mesaj: Kim israil'e kurşun atıyorsa yanındayız!
Şanlıurfa’da düzenlenen Gazze açlık grevi etkinliğine telefonla katılan İhsan Şenocak, "Kim İsrail’e kurşun atıyorsa onun yanındayız!" diyerek İsrail'e karşı kararlı bir duruş sergiledi.
Editör: Siverek Gençlik
16 Haziran 2025 - 17:23
Konuşmasında, Gazze'nin tüm insanlığın vicdanını uyandırdığını belirten Şenocak, "Bu ümmetin en büyük düşmanı İsrail'dir. İsrail'i vuranlarla aynı yerde duruyoruz. Kim İsrail’e kurşun atıyorsa onun yanındayız!" diyerek, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Şenocak, Gazze'ye ulaşmaya çalışan Müslümanların yollarının kesildiğini ancak bu engellerin mücadeleyi durdurmayacağını söyledi. Hazreti Nuh’un 950 yıl süren mücadelesini örnek göstererek, "Bütün yolları kapatsalar da Allah’ın inayetiyle bu ümmet bir gün gereğini yapacak, İsrail’i tarihten silecektir" dedi.
Şenocak, Gazze’nin sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için önemli bir direniş simgesi olduğunu ifade etti. Dünya genelinde Siyonizm’e karşı gösterilen tepkilerin büyüdüğüne dikkat çekerek, "Gazze, İslam’ın ne olduğunu dünyaya gösterdi" dedi.
Konuşmasının sonunda, Urfa’nın tarihi rolüne atıfta bulunarak "Urfa varsa Gazze mutlaka kurtulacaktır. Bu ümmet önce Urfa’yı Bizans’tan kurtardı, sonra Şam’ı ve Kudüs’ü özgürleştirdi. Oraya doğru gideceğiz" diyerek, Urfa’nın bu mücadelenin sembolü olduğunu vurguladı.
Şenocak, kararlı duruşunu yineleyerek, "Kim İsrail’e kurşun atıyorsa onun yanındayız! Kim taş atıyorsa onun yanındayız! İsrail’i vuranlarla aynı yerde dururuz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
GAPGündemi







FACEBOOK YORUMLAR