Urfa STK'ları: Mescid-i Aksa'nın yerle bir olmasını mı bekliyoruz?

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile Gazze'de uygulanan soykırımın bir an önce bitmesini istedi.

Urfa STK'ları: Mescid-i Aksa'nın yerle bir olmasını mı bekliyoruz?
08 Mart 2024 - 22:05


Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları platformu tarafından Gazze'de yaşanan soykırım,vahşet’in durdurulması ve 2 milyon insanın aç bırakılarak ölümle burun buruna getirilmesinin önlenmesi için Eyüp peygamber makamı camiin’de toplanan vatandaşlar ,İsrail ve ABD devletleri aleyhine pankartlar açtı, sloganlar atılar. 

Eyüp Peygamber Camii'nde Cuma namazının ardından düzenlenen basın açıklamasını Mustafa Tosun okudu.

Kudüs davasının büyük bir dava olduğuna dikkat çeken Tosun, "7 Ekim’de Gazzeli Müslümanlar, İsrailli teröristlere yüzyılın en büyük tokadını atmıştır. Sıra tüm İslam âleminin yiğitlerindedir. Kudüs davası, sadece bir avuç Gazzeli Müslüman’ın omzuna yüklenemeyecek kadar büyük bir davadır.75 yıldır bu yükü şanla şerefle taşıyan kardeşlerimize yardım eli uzatmak için Mescid-i Aksa’nın yerle bir olmasını mı bekliyoruz?
Her fırsatta kadın, yaşlı, genç, çocuk demeden Müslüman kanı akıtmaktan zevk alan ve en son, un sırasını bekleyen Gazzelileri katleden İsrailli teröristlerin ne yapması, bardağı taşıran son damla olacak?  Kardeşlerimiz, yakınlarının beden parçalarını sokaklarda topluyorlar. Koltuklarında rahat oturan yöneticilere duyurulur."
"2 MİLYON GAZZE’Lİ ÖLDÜKTEN SONRAMI YARDIM YAPILACAK"
Tosun, "Medine’de bir Müslüman kadının örtüsüne el uzatıldığı için Yahudilerin üzerine bir ordu gönderen Hz. Muhammed (sav) ümmetinin devlet başkanları, bu terör örgütünün üzerine ordu göndermek için neyi bekliyorlar?  Kardeşlerimiz, çocuklarının parçalarını sizin kasaptan aldığınız tavuk gibi poşetlere koyuyorlar. Biliyor musunuz? Bizim caddelerimiz çiçeklerle süslenirken, Gazze’nin caddeleri kabristan oldu.

Gazze’de yaşam vahim durumda. Ramazan ayına girmek üzereyken 2 milyon insan, ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır." dedi.

"İSRAİL’E LOJİSTİK DESTEK VEREN ŞİRKETLERİN SAHİPLERİ TERÖRE DESTEK VERMEKTEN YARGILANMALI”

Hazreti Eyyüp’ün makamından İslam ülkeleri yöneticilerine seslenen Tosun, "Ya şu katliamı durduracak bir şey yapın, ya yardım götürün, ya yardım gitmesi için yolu açın, ya da gerçekten hiçbir şey yapamayacak kadar güçsüz olduğumuzu itiraf edin. Gazze'de çocuklar açlıktan can verirken ülkemizin limanlarından kalkan gemilerin siyonistlere sebze-meyve taşımalarını, sevkiyat yapmalarını asla kabul etmiyoruz. İsrail'e lojistik destek veren şirketlerin sahipleri teröre destek vermekten yargılanmalı." şeklinde konuştu.

"GAZZE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN SİSİ YÖNETİMİ 8İHVAN LİDERİNE İDAM KARARI ALDI. BU KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”.

Basın açıklaması sonunda Mısır'da ihvan üyelerine verilen idam kararına tepki gösteren Tosun, "Mısır’da halkın oylarıyla seçildikten sonra, İsrail ve Batı uşağı olan Sisi yönetimi tarafından yapılan darbe ile hapse alınan 8 İhvan liderine verilen idam kararını şiddetle kınıyor ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. İhvan-î Müslim’in Genel Mürşidi Muhammed Bedî ve 7 yöneticisi için idam kararı veren Mısır Firavun yönetiminin karşısında, İhvan mensubu kardeşlerimizin yanındayız. Yanı başında Gazze’nin vahşi bir soykırıma maruz kalmasını zelil bir şekilde izleyen darbeci Sisi yönetimi, İslami hareketi ve önderlerini idamla sindirmeye çalışıyor. Zalimlere zillet, Müminlere izzet yakışıyor! Zalimler için yaşasın cehennem! Vicdan sahibi halklara, yürekli yiğitlere ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyoruz." dedi.
Bu haber 243 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti