Urfalı avukatlardan Said Nursi'nin mezar yeri ile ilgili açıklama

Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat yıl dönümü münasebetiyle açıklama yayımlayan Şanlıurfalı avukatlar, Üstad'ın naaşının Urfa Mevlid-i Halil (Dergâh) camisi avlusunda bulunan mezarına defnedilmesini talep etti.

Urfalı avukatlardan Said Nursi'nin mezar yeri ile ilgili açıklama
23 Mart 2022 - 22:17

Üstad Bediüzzaman Said Nursi 23 Mart 1960 tarihinde Şanlıurfa'da vefat etmişti. 

Üstad, vefatının ardından Balıklıgöl Platosunda bulunan Dergâh Camii yanında defnedilmişti. Dönemin karanlık güçleri tarafından vefat ettikten 111 gün sonra kabri açılarak Üstad'ın naaşı meçhul bir yere götürüldü.

Üstad'ın vefatının 62. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Urfa Barosuna kayıtlı Avukatlardan Nurullah Küçükoğlu, Ömer Yetim ve Murat Aydeniz, Üstad'ın naaşının Urfa Mevlid-i Halil (Dergâh) camisi avlusunda bulunan mezarına defnedilmesini talep etti.

Vefat yıl dönümünde Üstadı rahmet ve minnetle andıkları belirtilen açıklamada, "Bilindiği üzere 23 mart 1960 tarihinde Urfa'da misafir iken vefat ettikten 111 gün sonra naaşı, karanlık/gerici zihniyet sahibi çağdaş nebbaşlar (mezar soyguncuları) tarafından çalınarak/gaspedilerek kamuoyunca bilinmeyen bir yere götürülen merhum Bediüzzaman Said-i  Nursi/Kurdi'yi, vefatının 62. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı.

"Uzun yıllardan beri iktidarı ve muhalefetiyle geçmişle yüzleşme/helalleşme çağrılarının yapıldığı herkesin malumudur. Bu itibarla merhum Said-i Nursi/Kurdi'nin naaşının her nerede ise getirilerek, ilk defnedildiği yer olan Urfa Mevlid-i Halil (Dergah) camisi avlusunda bulunan mezarına defnedilmesini, ilgili makamlardan insani, vicdani ve hukuki saiklerle talep ediyoruz." (İLKHA)

 
Bu haber 1313 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti