Urfalılara Elektrik İşkencesi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, şehir merkezindeki elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşların mağduriyetini gündeme taşıdı.

Urfalılara Elektrik İşkencesi
28 Temmuz 2023 - 16:32

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan bu hafta ise şehir merkezindeki elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşların mağduriyetini kamuoyu ile paylaştı.

Şehir merkezindeki elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan esnaf ve mahalle sakinlerini ziyaret eden Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşayan vatandaşların mağduriyetini dile getireceğiz" dedi.

*Lokanta işletiyorum ama eşyalarımı buzdolabına koyamıyorum!*

Özaslan’a yaşadıkları mağduriyeti anlatan bir esnaf "Biz geçenlerde iki gün iş yerimizi kapattık. Döndüğümüzde iş yerimizin komple elektrik kabloları hepsi yanmıştı. Elektrik faturası 6.900 TL gelmiş. Ben onu yatırdığım halde bir türlü elektriklerimizin düzelmediğini görüyorum. Biraz önce yine DEDAŞ'ın kablolarının yanmasını gördük. Ben şu anda lokanta işletmeni olarak eşyalarımı buzdolabına koyamıyorum. Çünkü koyduğum zaman direkmen yarım saat sonra komple çöpe atıyorum" dedi.

*Elektrikler kesince klimasızlıktan dolayı sokakta oturmuşum*

Bir mahalle sakini "Bizim altyapıda hala tahta direkler var. Enerjiyi kaldırmıyor. Evimiz bu karşıda. Şu anda elektriğimiz yok, klima çalışmıyor, klimasızlıktan dolayı şu anda sokakta oturmuşum" dedi.

*Elektriğimiz bir saat var 6 saat yok*

Başka bir esnaf "Elektriğimiz bir haftadan beri yok. Gelip gidiyor. Bir saat var, 6 saat elektriğimiz yok. Şu anda dükkânın içi kapkaranlık, iş yapamıyorum, dolaplarımız çalışmıyor, dondurma dolabımız çalışmıyor, sistemimiz çalışmıyor. Yani Urfa'da 14 tane Milletvekilimiz var, hiçbir tanesi bu soruna çözüm bulamıyor. Mahalle geneli elektriğimiz her gün kesiliyor" dedi.

*Günün yarısında elektrik yok*

Bir diğer esnaf ise "Burada esnaf olarak mağdur oluyoruz. Yani mağazada bir satışımızı üç gündür yapamıyoruz. Burada günde 4-5 saat elektrik kesintisi oluyor. Sanki köyde yaşıyoruz, sanki dağ başındayız. Jeneratör kurup burada çalışmak zorunda mı kalacağız..! Benim şu anda ödediğim fatura 11.500 TL. Yani ben zaten zor şartlarda kazanıyorum ve günün yarısında elektrik yok burada. Ne kadar sorumsuz bir memlekette yaşadığımızı herkes görsün" dedi.
 
*Siz meclisi sadece bankamatik olarak mı görüyorsunuz?*

Başka bir mahalle sakini ise "Öncelikle bize bu fırsatı verdiği için HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Sayın Emin Özaslan'a çok teşekkür ediyorum. Elektrik kesintilerinden artık bize bıkkınlık geldi. Artık cihazlarımız çalışmıyor. Klima olmadığı için haliyle gece olsun, gündüz olsun kendimizi dışarı atmak zorunda kalıyoruz. Tabi bu sıcakta ne kadar bir faydası olur o da tartışılır. Bu Şanlıurfa'nın 14 milletvekiline sesleniyoruz; acaba siz sadece bankamatik olarak mı meclisi görüyorsunuz? Meclise sırf maaş almak için mi gidiyorsunuz, okula devamsızlık vermemek için sürekli giden öğrenciler gibi? Meclise o şekilde mi gidiyorsunuz? En basiti, Şanlıurfa'nın elektrik sıkıntısını bir kere dahi olsun dile getirmiyorsunuz. Bu saatten sonra size oy moy yok kardeşim" diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

*Bir memleket bu kadar mı sahipsiz olur?*

Özaslan "Evet burası Şanlıurfa merkez Ahmet Yesevi Mahallesi. Burası sadece bir örnek. Şehir merkezinde sürekli elektrikler kesiliyor. Evdeki vatandaş; yaşlısı var, hastası var, çocuğu var, cihaza bağlı olan insanlar var… Enerji kesildiği zaman bu insanların da nefesi kesiliyor. Yaşlı insanlar sokağa çıkmak zorunda kalıyorlar. Bakın esnafların iş yerlerinde elektrikler kesiliyor dolaplarında eşyayı muhafaza edemiyorlar, müşteri geliyor market fatura kesemiyor, sistem kapalı çünkü elektrik yok" dedi. 

*Bu vatandaş nereye gitsin, derdinin nereye anlatsın?*

Özaslan "Bu vatandaş nereye gitsin, derdinin nereye anlatsın? Ya bir memleket bu kadar mı sahipsiz olur? 14 milletvekili var. İlk başta iktidar, ondan sonra muhalefet olmak üzere bütün milletvekillerine sesleniyorum; siz memleketin sorunlarıyla bu şekilde mi ilgileniyorsunuz Allah aşkına. Bu vatandaş gece gündüz elektrik sorunu ile boğuşuyor. Kırsalda zaten elektrik kesintileri var. Çiftçinin zaten ürünü kuruyor tarlada. Şehir merkezinde nasıl bir cevap olacak, elektrik dağıtım şirketi nasıl bir cevap verecek? Allah aşkına şehir merkezinde nasıl elektrikler kesilir? Onun izahatı var mıdır? Bakın elektrik tellerine bakın, maalesef elektrik dağıtım şirketi üzerine düşen görevi yerine getirmiyor" dedi. 

*Tekrar kamulaştırılsın*

Özaslan "Buradan hükümete sesleniyoruz, enerji bakanlığına sesleniyoruz; eğer buradaki enerji dağıtım şirketi işin altından kalkamıyorsa bıraksın, işi bıraksın. Şirket geri çekilsin, devlet tekrar buradaki elektrik dağıtım işini üstlensin, tekrar kamulaştırılsın. Bunun başka çaresi yok. Bu halk nereye gitsin, derdini kime anlatsın?" dedi.

*Başka illerde günde kaç saat elektrik kesiliyor? Şanlıurfa'da kaç saat kesiliyor?*

Özaslan son olarak “Şanlıurfa milletvekillerinden şu cevabı bekliyoruz; Türkiye'de başka illerde günde kaç saat elektrik kesiliyor? Şanlıurfa'da kaç saat kesiliyor? Bunun bir cevabını verin. Takdiri de ben halkımıza bırakıyorum” diyerek milletvekillerine görevlerinin halka hizmet olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Bu haber 863 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti