Vali Ayhan'dan Kurban Bayramı mesajı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kurban Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda bayramların kardeşliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin kaynağı olduğunu ifade etti.

Vali Ayhan'dan Kurban Bayramı mesajı
08 Temmuz 2022 - 19:15

Bayramda küskünlük ve dargınlıkların bitmesi temennisinde bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya gelebilme vesilesidir. Kardeşliğimizi, dayanışmamızı, birlik ve beraberliğimizi temelinden güçlendirebilme membaıdır. Küslüklerin, dargınlıkların rafa kaldırılmasının en güzel bahanesidir. Dargınları barıştırmak, uzakları yakınlaştırmak için en güzel vakitler bu vakitlerdir. Kaynaşmanın, birleşmenin sıcak tebliğidir bayramlar. Bayramdan beklentim şudur; var olan kırgınlıklar giderilsin, sevdiklerimizle aramıza giren mesafeler yok edilsin. Sadece bayram günleri değil, her bir günümüz güzelliklerle çevrelenip bayram günü gibi olsun." ifadelerini kullandı.

Kurban'ın ifade ettiği anlama değinen Vali Ayhan, "Kurban, ruhumuzu Allah'a yakınlaştırmanın en güzel aracıdır. Müslüman âlemine buyrulduğu üzere, Kurban Bayramı günü imkânı olan âdemoğlunun yapacağı en faziletli iş kurban kesmektir.  Siz kıymetli vatandaşlarımız için Şanlıurfa'mızın birçok noktasında kurban kesim alanları belirlendi. Kurbanlarımızın belirlenen alanlarda, kurallara uygun şekilde eda edileceğinden kuşku duymuyorum. Ancak, kurbanın asıl amacının ihtiyaç sahiplerine erişmek olduğu bilhassa unutulmamalıdır.  Mahallenizde, çevrenizde tanıdığınız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sizler tarafından korunup kollanacağından, sahip çıkılacağından hiç şüphem yoktur. Şanlıurfa halkı, her şeyden önce onları köklerine bağlayan manevi bağlara önem verir. Kurban kurtuluştur, hidayettir; halkımız bunları idrak edebilecek ince düşüncelere ziyadesiyle haizdir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haber 530 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi