Vali Ayhan'ın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 10 Aralık Dünya insan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ayhan'ın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı
10 Aralık 2022 - 18:38

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, dünyadaki bütün insanların eşit olduğu düşüncesi üzerine inşa edilen ve insanların sahip olduğu özgürlükleri yasal zeminde güvence altına almayı hedefleyen bir girişimdir. Dünyadaki bütün insanların yasal dayanaklarla korunmasını amaç edinen bu beyanname, uluslararası düzeydeki ilk adım olmuştur. 1948 yılında bu beyannamenin kabul edilmesinden beri, 10 Aralık günü Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Bizler Türk milleti olarak; şanlı tarihimiz boyunca mazluma kucak açmış, insanları eşref-i mahlukat olarak görmüş ve insanlara dair hiçbir ayrım yapmadan herkese  yalnızca ''insan'' nazarında bakarak muamele etmiş bir milletiz.

İnsan, insanın efendisi olamaz. Bizler buna inanıyoruz. Dünyadaki tüm bireylerin ırk, dil, din, inanç farketmeksizin eşit zeminde bulunduğunun kabul edilmesi, insaniyet olgusunun gelişmesi namına önem arz eden bir husustur. Bugüne kadar böyleydik, bundan sonra da aziz milletimizle birlik olarak bu incelikli inanışla yolumuza devam edeceğiz.

Bu minvalde; insanı insan olduğu için severek, insani değerlerimizle yarınlara kardeşlikle, el ele yürüme kararlılığındayız. Bizler güçlü ve manevi değerleri yüksek bir milletiz. Bu tutumumuzu gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmayı temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, tüm dünya insanlarının kardeşlik ve huzur içinde olduğu mutlu yarınlar diliyorum.

Bu haber 468 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması