Vali Erin'den Siverekli Taş Ustası Selaniş'e Teşekkür Ziyareti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Coronavirüs tedbirlerinin değerlendirildiği Siverek Kaymakamlığında yaptığı toplantının ardından, Siverekli taş ustası Mahmut Selaniş’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Vali Erin'den Siverekli Taş Ustası Selaniş'e Teşekkür Ziyareti
03 Haziran 2020 - 16:42

Vali Erin’e olan sevgisini, beş gün emek vererek yaptığı taş mangal üzerine ismini yazarak gösteren taş ustası Mahmut Selaniş’i, Siverek Halk Eğitim Merkezinde ziyaret eden Vali Erin, isminin yazılı olduğu taş mangalı inceleyerek usta ile sohbet etti.


Siverek Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle geleneksel taş işçiliğini yaşatan son ustalardan Mahmut Selaniş ile sohbet ederek, yaptığı eserleri inceleyen Vali Erin, el sanatlarının yaşatılmasının önemli olduğuna değindi.


Vali Erin’in sık sık Siverek’e geldiğini, yoksul ve çaresiz insanların sorunlarını çözdüğünü ifade eden taş ustası Mustafa Selaniş, “Sayın Valimizin halkla olan yakın diyaloğundan çok etkilendim. Kendisine tek parça kesme kara taştan bir mangal yaparak üzerine de ismini yazdım.” diye konuştu.


Taş işçiliği sanatının geliştirilmesi ve yaşatılması için yeni yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Erin, Mahmut Selaniş Usta’nın bunu başardığını ortaya koyduğu eserlerden görmenin mümkün olduğunu söyledi. Taş eserlerin binlerce yıl yok olmadığını hatırlatan Vali Erin, Siverek için önemli olan bu sanatın gelişmesi için çaba gösteren Mahmut Selaniş’e teşekkür etti.


Haber Merkezi

Bu haber 4516 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek