Vali Şıldak'tan Öğretmenlere Mesaj: Sadece Dersi Anlatmak Yetmez
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ikinci dönem başlangıcı dolayısıyla öğretmenlerle bir araya geldi. Eğitimde ezbere değil, öğrencinin ihtiyacına göre yöntem geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Şıldak, öğretmenin süreci sahiplenmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönem başlangıcı dolayısıyla düzenlenen “Öğretmen Buluşması” programında eğitimcilerle bir araya geldi.
Programda öğretmenlere hitap eden Vali Şıldak, eğitimde klasik kalıpların dışına çıkılması gerektiğini vurguladı.
Öğretmenlik anlayışında değişimin önemine dikkat çeken Şıldak, öğrencinin ihtiyacına göre yöntem geliştiren bir yaklaşımın fark oluşturacağını ifade etti.
Şıldak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Alışkanlıklarla devam etmek yerine, öğrencinin ihtiyacına göre yöntem geliştiren ve süreci ileri taşıyan öğretmen anlayışı fark oluşturacak öğretmen modelidir.Kabullenme değil, yenilik, güncelleme ve geliştirme diyoruz. ‘Ben üzerime düşeni yaptım. Ben bir öğretmenim. Benden bu kadar’ söylemi yetmez.”
Öğretmenin sorumluluğunun sadece dersi anlatmakla sınırlı olmadığını belirten Vali Şıldak, öğrencinin konuyu anlayıp anlamadığının takip edilmesi gerektiğini vurguladı.
“Bir dersi anlatman, öğretmenlik sorumluluğunun tamamlandığı anlamına gelmez. Öğretmenin görevi, öğrencinin konuyu anlayıp anlamadığını görmek, bunun ölçümünü yapmak, geride kalanları fark etmek, yetersizlikleri gidermek ve buna göre süreci yürütmektir.”
Şanlıurfa’daki öğrencilerin farklı hazır bulunuşluk ve kazanım düzeylerine sahip olduğuna dikkat çeken Şıldak, bu nedenle öğretmenin süreci yakından takip etmesinin ve sahiplenmesinin hayati derecede önem taşıdığını ifade etti.






FACEBOOK YORUMLAR