Siverek, Gaziantep'e mi bağlandı?

Gaziantep Belediyesi tarafından Siverek Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan kavşak çalışması "Acaba Siverek Gaziantep mi bağlandı" yorumlarına neden oldu?

Siverek, Gaziantep'e mi bağlandı?
02 Haziran 2021 - 17:15
Şanlıurfa'nın 12 Kasım 2012 tarihinde Büyükşehir olmasıyla birlikte Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında "yetki karmaşası" başladı.

Vatandaş çok basit bir sorunu için ne ilçe belediyesinde ne de büyükşehir belediyesinde muhatap bulamadı.

Belediyelerde bu yetki belirsizliğinden dolayı vatandaşı bir oraya bir buraya göndererek mağdur etti.

İlçe Belediyesine ait mezarlık, su, kırsal hizmetler ve bazı birimler Büyükşehire bağlanırken bu şekilde belediyenin gelirlerinde de ciddi azalma oldu.

Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Sayın Koçali Aymaz'ın ifadesiyle  Siverek, Büyükşehir Belediyesi'nin kırıntıları ile geçinir duruma geldi.

Siverek Kaymakamlarından Mahmut Hersanlıoğlu'nun Siverek'in yönetimi ile ilgili tespitleri önemliydi. Hersanlıoğlu, "Siverek bir kaymakamlık ile yönetilecek ilçe değil." tespitinde bulunmuştu.

Siverek'in durumu ortadayken Büyükşehir Belediyesinin kentimizle ile ilgili yaptığı çalışmalar sürekli yetersiz görüldü.

Kırsaldaki vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden sürekli şikayetçi oldu.

Siverek'te Gaziantep Belediyesi kavşak yapıyor

Siverek Belediyesi ve  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı işbirliği ile Atatürk Bulvarında yapılan kavşak çalışması sosyal medyada alay konusu oldu.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar yapılan kavşak çalışması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu gün ufo görmüş masum köylü gibiyim. Neden diye sorarsanız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bizim Siverek'te Paşa Konağı kavşağında yenileme çalışması başlatmış, çok şaşkınım...Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden görmediğimiz hizmeti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden görmek beni hem şaşırttı hem de mutlu.. Önce yiğidin hakkını verelim.. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin hanım efendiye çok teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül bu çalışmayı duyunca nasıl bir duygu hissetmiş merak ediyorum? Siverek'in Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sınırları ve sorumluluğunda olduğunu hatırlamış mıdır? Başka bir belediyenin kendi sorumluluk alanında çalışma yapması karşısındaki duyguların onu istifaya götürmeyecegini biliyorum. Umarım Reis onu görevden alır, sayın valimizi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atar. Ha bu arada Şivan Perwer kavşağındaki trafik ışıkları hala çalışmıyor." dedi.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 3018 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu