Vatandaş vergisini ödediği hizmetlerin karşılığını bulmak istiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2018 yılında inşaatı biten binanın alt yapısının yapılmaması vatandaşları mağdur ediyor.

Vatandaş vergisini ödediği hizmetlerin karşılığını bulmak istiyor
31 Ağustos 2021 - 17:27

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Ayvanat Mahallesi'nde, 2018 yılında inşaatı binen binanın alt yapısının tamamlanmamasından dolayı mahalle sakinleri mağdur oluyor.

Kanalizasyon şebekesi çekilmemesinden dolayı çocukların sağlıksız ve kötü koşullarda yaşadığını belirten mahalle sakinleri, yetkilileri göreve davet etti.

Sorunlarının çözümü için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ ve Siverek Belediyesi arasında mekik dokuduklarını belirten mahalle sakinleri, bir an önce alt yapılarının tamamlanmasını istiyor.

"Buraya akan pis su, hastalık yayıyor"

Mahalle sakinlerinden Mustafa Özoruç, "Siverek Belediyesi, 2018'den bu yana buranın alt yapısını oluşturmadı. Dilekçeler vermemize ve resmi makamlara başvurmamıza rağmen soruna gelip bakılmadı. Bu nedenle binanın alt yapısını ve atık su giderini 200 metre ilerideki loğara bağladık. Bayramdan 3 ay önce gelip yolu kazdılar ve yolun altındaki bütün borular üstte kaldı. Bu yoldan geçen hafriyat kamyonları ve kepçeler boruların üzerinden geçerek boruları patlattılar. Yetkililer gelip baktılar ama hiçbir şey yapmadılar. Buraya akan su, pis sudur. Çocuklarımız, dışarıya çıkmak için buradaki pis suyun üzerinden geçmek zorunda kalıyorlar. Kötü kokudan dolayı evde durulmuyor. Buraya akan pis su, hastalık yayıyor. Yetkililerden buranın alt yapıyı yapmasını talep ediyoruz. Burası Siverek'in güzide merkezlerinden birisidir. Bu durum; il olabilecek potansiyele sahip Siverek'in ayıbıdır. Belediyenin  bu noktada işini yapmasını istiyoruz. Siverek Belediyesi'nden şikayetçiyiz." dedi

"Binanın kanalizasyonu sokağa akmaktadır"

Yaşadıkları mağduriyete dikkat çeken Mustafa Temur, "Yaklaşık bir yıl önce bitirmiş olduğum inşaatın kanalizasyon, su şebekesi alt yapısını kendi imkanlarımız ile çektik.  Geçen zaman dilimi içerisinde Siverek Belediyesi ve ŞUSKİ birimine defalarca dilekçe yazmamıza rağmen herhangi bir olumlu sonuç alamadık. Her seferinde alt yapı yetersizliğinden ve bölgenin ihale kapsamında bulunmadığından dolayı hizmet veremeyeceklerini ifade ettiler. Sokağın 15 metre genişlikte olup yetkili birimin ŞUSKİ olduğunu ve bundan dolayı belediyeden kaynaklanan bir proplemin olmadığını söylediler. Vatandaşlar iki kurumun arasında  mağdur oluyor. Yolun yapılmasıyla amacıyla belediye tarafından getirilen iş makineleri ile yol traşlanmıştır. Ağır tonajlı araçların geçişinden dolayı kanalizasyon boruları patlamış durumdadır. Binanın şu an kanalizasyonu sokağa akmaktadır. Pis suyun dışarıya akması hastalıklara ve kötü kokunun yayılmasına sebep olmaktadır." dedi.

"Tüm vergilerimizi ödedik ama hizmet yok"

İnsan sağlığının belediyeler tarafından önemsenmediğini dile getiren Temur, "Buna benzer aynı sokakta devam eden 6 adet inşaatımda da aynı sorun vardır. Kanalizasyon ve Su şebekesi yoktur. İnsanların  sağlığı ve refah ortamında yaşamaları belediye tarafından önemsenmemektedir. Bölgedeki yatırımcı olarak inşaata başlamadan  önce Siverek Belediyesi ve ŞUSKİ tarafından kanalizasyon ve atık su bedeli , temiz su bedeli adı altında verdiğimiz yüksek ücretlerin karşılığını alamamaktayız. Tüm vergilerimizi ödedik ama hizmet yok."

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri, bahse konu olan bölgede alt yapı çalışmalarının ihale sürecinin bitmesinin ardından başlayacağını ifade etti.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1376 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti