Viranşehir'de akraba aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde aynı aşirete mensup iki aile arasında yaşanan ve 1 kişinin öldüğü olayın ardından başlayan husumet barışla sonuçlandı

Viranşehir'de akraba aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı
14 Aralık 2021 - 23:06
Viranşehir’de, yaklaşık 3 ay önce eski Urfa Caddesinde işlettiği markette silahlı saldırıya uğrayan Haşim Mustafa Türk hayatını kaybetti.

Olayın ardından Hıdrekan aşiretine mensup Topkan ve Türk aileleri arasında başlayan husumetin son bulması için Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Kaymakamı Önder Çengel ve iki ailenin kanaat önderleri aracı oldu.

Ailelerin ikna edilmesi üzerine Viranşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Sanat Merkezinde barış programı düzenlendi.

Barış programına Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Güleç, Siyasi parti temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürü Zekerya Baran, Kanaat önderleri ile husumetli iki aile mensupları katıldı.

Viranşehir İlçe Müftüsü Mahmut Kaya’nın yaptığı dua ile birlikte Topkan ve Türk aileleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini ettiler.

Programda konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, dünyanın en hayırlı işlerinden biri olan barışa şahitlik yapmaktan duyduğu memnuniyeti ve sevinci dile getirdi.

Bu vakaların maalesef bölgelerinde her zaman yaşandığını ve bundan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Ekinci, Bu barışın birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile ve örnek olması temennisinde bulundu.

Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunan Ekinci; “Öncelikle bu hadisenin sonlanmasında ve barışı vesile kıllan Allah’ımıza hamdolsun. Barışa vesile olanlardan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah, bu barış başta Viranşehir’e ve bölgemize örnek olur” dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 941 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı