Viranşehir'de su seviyesi düşen gölete su desteği sağlandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Sulutepe göletine kuyudan su desteği verildi.

Viranşehir'de su seviyesi düşen gölete su desteği sağlandı
08 Haziran 2021 - 18:53

Viranşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından mevcut olan kuyudan su kanalı açılarak gölete su takviyesi yapıldı.

İlçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Sulutepe göletinde su seviyesinin düşmesi nedeniyle göletteki balıklar telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Balıkların su yüzeyinde görülmesi üzerine, Viranşehir Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünce mevcut olan su kuyusundan su kanalı açılarak gölete su aktarılmaya başlandı. Balıklar kurtulana kadar su aktarılmasının devam edeceği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, bölgedeki kuraklığa işaret ederek "Bölgemizde uzun süredir kuraklığın devam etmesi nedeniyle Sulutepe Göleti'nde su seviyesi aşırı derecede düştü. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle gölette yaşayan balıkların hayatı tehlikeye girdi." dedi.

Göletteki durumun herkesi üzdüğünü aktaran Ekinci "Balıkların yaşam şansını artırabilmek için Belediyemiz ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri gölette incelemelerde bulundu. İnceleme neticesinde gölete su takviyesi yapmamız gerektiği kanaati uyandı." diye konuştu.

Yapılan istişare sonucu gölete su aktarılmaya başlandığını ifade eden Ekinci, “Kuyudan verilen su ile göletteki su seviyesini yükselterek, oradaki balıklar için riskin ortadan kalkacağını düşünüyoruz.” ifadeleri kullandı. (İLKHA)
 
Bu haber 558 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü