VİRANŞEHİR'DEKİ ÇİFTÇİ EYLEMİNDE OLAYLAR ÇIKTI

Elektrik kesintilerine tepki gösteren çok sayıda Çiftçi seslerini yetkililere duyurmak için Şanlıurfa-Viranşehir karayolunun 20.Km’sinde eylem yaparak taşlarla yolu trafiğe kapattı.

VİRANŞEHİR'DEKİ ÇİFTÇİ EYLEMİNDE OLAYLAR ÇIKTI
15 Haziran 2014 - 20:30

Çiftçilere yolun kapatılmaması için uyarıda bulunan Jandarma ve Polis ekipleri ise Eylemin son bulunması gerektiğini belirtti. DEDAŞ’ın uygulamasına tepki gösteren çiftçiler, Fatura bedellerinin desteklemelerden yüksek oranda kesilmesi durumunda çok mağdur olacaklarını ve üretimin ciddi oranda düşeceğini söyledi

Zor durumda kaldıklarını ve kendilerine hiçbir yetkilinin yardım etmediğini ifade eden Çiftçiler Eylemlerinin devam edeceğini belirtti.Yapılan yol kapatma eylemi sırasında Jandarma ve Polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Yol kapatan çiftçilere biber gazı ve tazyikli su sıkıldı. Bunun üzerine çiftçilerde taş atarak kendilerini savunmaya çalıştı.

Zırhlı araçlardan çiftçilerin üzerine atılan gaz bombaları yol kenarında bulunan ekinlerin içine düşmesi sonucu küçük çaplı yangın meydana geldi.Yolu açmamakta direnen çiftçiler ile polis ve askerler arasındaki gerginlik yaklaşık 1 saat sürdü.

Elektrik eylemi sırasında meydana gelen gerginlikte 25 Çiftçi gözaltına alınıp Kırlık Jandarma Karakoluna götürülürken,İlçede güvenlik önlemleri arttırıldı


Bu haber 4961 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü