Viranşehir'deki husumet barışla sonuçlandı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde 1 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Viranşehir'deki husumet barışla sonuçlandı
20 Haziran 2022 - 10:52

Viranşehir ilçesine bağlı Elgün Mahallesi'nde yaklaşık 10 gün önce evinin bahçesinde uyuyan Celal Vatan (40), uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olayın ardından Vatan ve Tart aileleri arasında başlayan husumet, Viranşehir’in önde gelen isimlerinin devreye girmesi ile kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı.

Elgün Mahallesi’nde düzenlenen barış programına Viranşehir ilçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, Siyasi parti temsilcileri, Viranşehir’in önde gelen kanaat önderleri ve iki ailenin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri, tekbirler eşliğinde Kuran-ı Kerim’in altından geçerek barıştılar.

Viranşehir Kaymakamı Çengel ve Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci, yaptıkları konuşmalarda, ilçede bir husumetin daha sona ermesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, bir daha böyle olayların yaşanmaması için temennide bulundular. (İLKHA)

 
Bu haber 597 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu