WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü

​Facebook ve bünyesindeki sosyal medya uygulamalarının çöktüğüne dair, dünyanın her yerinden kullanıcılar bildirimde bulunuyor.

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü
04 Ekim 2021 - 22:27

Birçok ülkede Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamalarında sorunlar gözlemlendi.

Popüler internet kaynaklarının çalışmalarını izleyen Downdetector'un verilerine göre, uygulamalara girilemiyor, mesajlar iletilmiyor veya yeni mesajlar alınamıyor. Bağlantı sorunu hem mobil hem de masaüstü bilgisayarlarda da gözlendi.

Sayan: Dünya genelinde erişim sorunu

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." dedi.

WhatsApp’tan ilk açıklama: İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz

Yaşanan erişim sorunuyla ilgili WhatsApp’tan yapılan ilk açıklamada, “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!” denildi.

Çöken sosyal medya ağları için bakan yardımcısından yeni açıklama

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Sayan, Facebook, Instagram ve WhatsApp servislerine uzun bir süre geçmesine rağmen ulaşılmadığını belirtti.

Açıklamasında Sayan, "Facebook, Instagram ve WhatsApp servislerine uzun bir süre geçmesine rağmen ulaşılamıyor. Anlık haberleşme amacıyla kullanılan yabancı menşeli platformlar (OTT servisler) ve sosyal ağlar, ülkelerin yasal düzenlemelerine uymadığı gibi, hizmet kalitesi taahhütleri de bulunmuyor."

Sosyal medya platformlarında yaşanan sorunların yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarının önemini daha çok ortaya çıkardığının altını çizen Sayan, "Kullanıcı sayısı arttıkça ekonomik değeri büyüyen bu platformların, kullanıcılarına karşı daha fazla sorumlu olması gerekiyor. Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haber 956 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti