Yapıcıoğlu: Siverek kesinlikle il olması gereken ilçelerden biridir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siverek'in kesinlikle il yapılması gereken ilçelerin başında geldiğini ifade etti.

Yapıcıoğlu: Siverek kesinlikle il olması gereken ilçelerden biridir
23 Kasım 2022 - 10:14

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siverek Paşa Konağı Tesislerinde mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Muhtar ve STK temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Yapıcıoğlu, talepleri muhattaplarına aktaracağını ifade etti.
 

-“Siverek kesinlikle il olması gereken ilçelerden biridir”

Muhtar ve STK temsilcilerinin Siverek’in olma konusunda desteklerini istediği Zekeriya Yapıcıoğlu, “Geçmiş dönemlerde yaşanmış bazı olaylar nedeniyle Siverek ilçe yapıldı ki sadece Siverek değil, bir kaç il daha ilçe statüsüne getirildi. Ancak bu noktada Siverek kesinlikle il yapılması gereken ilçelerin başında geliyor.” diye konuştu.

-“Duruşumuza uygun ittifaklara girebiliriz”

Seçimlere, şartlarının oluşması durumunda ittifaklardan biriyle girebileceklerini belirten Yapıcıoğlu, “2018 yılında da aynı sistem vardı ancak biz kendi adaylarımızı çıkardık. Biz ne olursa olsun mutlaka bir ittifak çatısı altında yer alalım yoksa baraj problemi yaşayacağız, seçime girsek de parlamentoya giremeyeceğiz öyle ise ne teklif gelirse kabulümüzdür modunda değiliz. Bizim bir duruşumuz ve kimliğimiz vardır, bizim bu duruşumuza halel getirmeyecek, zarar vermeyecek şekilde bir teklif gelirse birliktelik yapabiliriz. Bir ittifak içerisinde yer alabiliriz ama ne pahasına olursa olsun illaki bir ittifak içerisinde yer alacağız şeklinde bir duruşumuz yok. Mümkündür ki seçim sistemi de zaten bunu zorunlu kılıyor.” dedi.

-“Türkiye’nin haklı gerekçeleri var”

Türkiye’nin sınır ötesinde yürütmüş olduğu operasyonların bir gerekçesinin olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O gerekçe Kürtler adına hak arayışında olduklarını iddia eden silahlı bir örgütün yapmış olduğu eylemlerdir. Yurt içi ve uluslararası hukuka göre silaha ve güce başvurma hakkı münhasıran devletlere aittir. Devlet dışı birisi eline silah alıp bunu bir hak arama ya da sorun çözme yöntemi olarak kullandığında devlet olanlar yani devlet adına silah kullanma yetkisi olanlar bunların üzerine silahla giderler. Şu anda olanda budur. Umuyor ve diliyoruz ki silahın bir hak arama yöntemi olmadığı herkes tarafından anlaşılır. Zaten bu elinde silah bulunanların Kürtlerin hakkını arayıp aramadığı da ayrı bir tartışma konusudur. Özellikle son dönemlerde Suriye’deki bölgelerde hiç Kürt nüfusunun olmadığı yerlerde de belki Amerika’nın vermiş olduğu destek veya silah yardımı karşılığında Salih Müslim’in açıklamaları vardı. Amerika yetkilileri çok sayıda silah ve bol miktarda para verdiklerini söylediklerinde Salih Müslim cevaben şöyle demişti. Evet, siz bunları verdiniz ama karşılıksız olmadı, bunun karşılığında hiçbir Amerika askerinin burnu bile kanamadı, 11 bin şehit verdik şekilde karşılık vermişti. Yani Amerika askerlerinin yapması gerektiği bir şeyi onları adına daha doğrusu Amerikalılar adına yapmak Kürtlerin ne kadar çıkarınadır bunun da ayrıca sorgulanması lazım.”
 

-“Umuyoruz ki gereken önlemler alınır”

Yapıcıoğlu, Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen havan-roketli saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Neticede vurulan bir okuldur, masum siviller hayatını kaybediyor. Hangi gerekçe ile olursa olsun bunu kim yapmış olursa olsun, kabul edilemez. Bir daha benzer olayların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınır, herkes üzerine düşeni yapar.” diye konuştu.

Yapıcıoğlu’na temasları sırasında HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak ve partililer eşlik etti.

Haber: Cuma Sarı

 



Bu haber 1421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü