Yazar Kaçar: Adıyaman'a ilk ekmeği getiren Sivereklilerdi

Depremde kızını kaybeden Şair Yazar Gül Kaçar, depremin ardından Adıyaman Hastanesinin önünde ilk yardımı getirenlerin Siverekliler olduğunu belirterek, Adıyamanlılar adına Sivereklilere teşekkür etti.

Yazar Kaçar: Adıyaman'a ilk ekmeği getiren Sivereklilerdi
01 Aralık 2023 - 10:19
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi olarak tarif edilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Maraş depreminin üzerinden yaklaşık 10 ay geçti.

Depremde resmi rakamlara göre 50 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Ateş sadece düştüğü yeri yakmadı, ülkenin hatta dünyanın birçok yerinde depremin acısı hissedildi.

6 Şubat depreminin en büyük yıkımlarından biri de Adıyaman'da oldu.

Adıyaman'da hemen hemen bütün binalar ya yıkıldı ya da büyük hasar aldı.



Siverekliler, deprem haberini duyar duymaz, Fırat'ın diğer tarafında yer alan Adıyamanlı komşularına destek amacıyla yardıma koştu.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte yüzlerce araçla Adıyaman'a gelen Siverekliler, bir yandan arama kurtarma çalışmalarına katıldı, bir yandan da ekmek başta olmak üzere depremzedelere gıda maddesi dağıttı.

Siverek Belediyesi, Siverek Kaymakamlığı, sivil toplum kuruluşları, esnaf kısacası herkes Adıyaman için seferber oldu.

Siverekli fırıncıları unutmak olmaz. Onlarda Adıyaman'a ekmek göndermek için büyük bir özveri ile çalıştı.



Yardım faaliyetlerine katılanlardan sayısız kahramandan biri de HÜDA PAR Siverek İlçe Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi Sinan Yarıcı'ydı.

Yarıcı, ilk günden itibaren bir grup inşaat sektöründe çalışan teknik elemanla Adıyaman'a giderek arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katıldılar.

Yarıcı, bu çalışmalarda enkazdan 2 kişiyi canlı kurtardı, 8 kişinin de cansız bedenini çıkardı.

İşte Sivereklilerin yaptığı bu çalışmalar depremle yıkılan Adıyamanlılar üzerinde derin bir etki bıraktı.

GAPGündemi'nde yayımlanan "1 Kitap 1 Yazar" programına katılan Şair Yazar Gül Kaçar, 6 Şubat ile ilgili deprem anılarını anlatırken Sivereklilerin bu fedakârlığına değindi.



"Sivereklilere o amca adına çok teşekkür ediyorum"

Depremde kızını kaybeden Şair Yazar Gül Kaçar, "7 Şubat akşamıydı. Saat 11.30 sıralarında Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi Acil servisinin önünde bekliyordum. Orada yaşlı bir amca bir pikabın arkasında 8 evladının cenazesini getirmişti. Aşırı derecede soğuk olduğu için ateş yakarak onun etrafında ısınmaya çalışıyordu. Amcayla küçük bir sohbetimiz oldu. Kendisi şunu anlattı: 'Ben bu yaşıma kadar açlıkta gördüm, soğukta gördüm; fakat böyle bir felaket görmedim. 3 gündür boğazımdan ekmek geçmedi.' Çok ağlıyordu. Ekmeğin kokusunu bile unuttuk demişti. O arada hastanenin önüne bir minibüs yaklaştı minibüsten gençler indi.

Ellerinde poşetlerin içerisinde ekmek getirmişlerdi. Amcamız çok duygulandı ve ağladı. Adıyaman acilin önüne ilk yardımı getiren Siverek halkıydı. O ekmekleri getiren Sivereklilerdi. Buradan Sivereklilere o amca adına çok teşekkür ediyorum. Bunu söylemek benim üzerimde bir borçtu. Amca bunu söylememi istemişti. Ben de buradan Siverek halkına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten oradaki insanların o ekmeği alınca nasıl bir minnet duyduğunun tarifi olamaz. Çok büyük bir mutluluktu." dedi.

www.siverekgenclik.com


 
Bu haber 726 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti