Yeni Hazine ve Maliye Bakanı belirlendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan getirildi.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı belirlendi
09 Kasım 2020 - 21:31

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı atama kararına göre; görevden affı isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve ve 106'ıncı maddeleri gereğince atandı.


Albayrak, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklamış, bu ve af talebi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti.


Lütfi Elvan Kimdir?


 


Karaman / Ermenek - 1962, A. Nuri, Samiye. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere?de Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD?de Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisanslarını yaptı.


Çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.


23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 64. Hükûmette Başbakan Yardımcısı ve 65. Hükûmette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.


(İLKHA)


Bu haber 21654 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...