Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı ve teşkilat üyeleri istifa etti

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Çolak, merkez ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Genel merkezinin teşkilat listesine müdahale ettiğini gerekçe göstererek topluca istifa etti.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı ve teşkilat üyeleri istifa etti
19 Mart 2022 - 18:18
Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa 2. Olağan Kongresi, Partinin Genel Başkanı Doktor Fatih Erbakan'ın katılımı ile bugün yapılacaktı.

Sosyal medya hesabı üzerinden kongrenin iptal edildiğini açıklayan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Çolak, iptal gerekçesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında Çolak, yönetim kurulu listesine genel merkezin müdahale ettiğini gerekçe göstererek ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa ettiğini açıkladı.



"Hiç kimsenin baskısı altında kalmak istemiyorum"

Yaklaşık 3,5 aydır Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Çolak, "Bu görev Ankara'da bana tevdi edilirken genel başkana hiç kimsenin baskısı altında il başkanı olmak istemediğimi ve kimsenin beni yönetmemesi gerektiğini söyledim. Genel başkan ve teşkilat bakanımız da benim Urfa'nın valisi olduğumu, arkamda duracaklarını ve dik durmam gerektiğini söylediler. Bundan sonra teşkilatımı kurdum ve yönetim listemi hazırladım. Bütün siyasi partilerde küsenler var. Ben küsenleri tek tek arayarak onları 2 kişi dışında partiye kazandırdım. Onlara da 'Biraz sabır edin. Sizleri de mutlaka yönetime alacağız.' diyerek ikna etmeye çalıştım. "ifadelerini kullandı.

"Kongremizin iptal edilmesi bizi üzmüştür"

Genel Merkez ile aralarında çıkan anlaşmazlığa değinen Çolak, "Teşkilat başkanımızın Şanlıurfa'ya geldiği günde bizimde ilçe başkanlarımızdan oluşan 77 kişiyle haftalık yönetim kurulu toplantımız vardı. Teşkilat başkanımız, yönetim kurulu toplantımıza katılmadan önce küsen 2 arkadaşımız ile görüşmeye gitti. Görüşmeden sonra teşkilat başkanımız yanımıza geldiğinde, 'Ben onlarla görüştüm. Onları yönetime yazmayın, kendi yönetiminizi oluşturun, bana listenizi atın.' dedi. Gece 23.30'da tamamladığım teşkilat listesini internet üzerinden teşkilat başkanına attım.' Teşkilat başkanı bana dönerek 'hayırlı olsun' dedi. Biz de 'Bu iş bitmiştir' diye sevindik. Sabah saat 10.00 gibi teşkilat başkanı beni arayarak 'Siz 2 kişiyi 8 kişiye çıkararak, şu isimleri asil yönetime yazın.' dedi. Ben de kendisine yönetemediğim kişileri yönetime alamam dedim. Bana 'Genel başkana karşı mı geliyorsun? Dedi. Ben de 'Öyle bir saygısızlığımız olmaz. Muhterem genel başkanımıza her zaman saygımız olmuştur. ' Sizler genel başkana yanlış bilgiler aktarıyorsunuz ve bize dayatmada bulunuyorsunuz. Bu isimleri yönetime almıyoruz.' dedim. 2 saat sonra Yüksek Seçim Kurulundan beni aradılar ve kongremizin iptal edildiğini söylediler. Kongremizin iptal edilmesi bizi üzmüştür. " şeklinde konuştu.

"Bizi derinden yaralayan Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan olmuştur"

Yaklaşık 2,5 aydır kongre için çalıştıklarını belirten Çolak, "Kongremize 1 gün kala kongremizin iptal edilmesi bizleri derinden üzmüştür. Hakkımızı helal etmiyoruz, Şanlıurfalılardan da özür diliyoruz. Dün akşam yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda neler yapabiliriz diye konuştuk. Bizi asıl çok derinden yaralayan Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan olmuştur. Dünden bu yana kendisinden telefon beklememize rağmen halen bizi aramadı ve dönüş yapmadı. Bizi derinden yaralayan Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan olmuştur. Bir ilin valisi gibi olduğumu kendileri beyan etmiştir. Mutlaka bizle istişare etmesi gerekirken sessizliğini korumuştur. Bizimde ilçe başkanları ve yönetim kuruluyla birlikte partiye inancımız kalmamıştır. Bu sebeple istifamızı sunduk." dedi.

"Sesimizi genel başkanımıza ulaştıramadık"

Partiden istifa etmeleri ile ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Eski İl Başkanı İsa Döğmeci, "Basın mensupları ve Şanlıurfalı hemşerilerimiz,  bu sizin iç meseleniz, bunu bizimle neden paylaşıyorsunuz diyebilirler. İl başkanımızın da değindiği gibi sesimizi genel başkanımıza ulaştıramadık. Basın yoluyla genel başkanımıza, bütün hemşerilerimize ve aynı zamanda Türkiye'deki bütün teşkilatlarımıza sesimizi basın yoluyla duyurma kararı aldık." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber 1907 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması