"Yoklar Hastanesi" yazısının ardından yaşananlar 

Gazeteci Şükrü Dolaş "Yoklar Hastanesi" isimli yazısının ardından yaşananları kaleme aldı.

"Yoklar Hastanesi" yazısının ardından yaşananlar 
07 Eylül 2021 - 17:26

Değerli okurlar; bilindiği üzere bir süre önce Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünce Siverek Devlet Hastanesi’nin ihmal edilmesiyle alakalı "yoklar hastanesi" başlığıyla bir yazı kaleme aldım. 

Yazımın gazetelerin yanı sıra birden fazla internet haber sitesi ve sosyal medya platformlarında yayınlanması üzerine çok sayıda yorum geldi. Yazıyı herkes kendisine göre yorumladı, siyasi ve politik bir saldırı kalkanı olarak kullanılmaya çalışıldı. Hastane ve diğer kurumlar makalemde sözü edilen eksikliklerin yalan olduğunu iddia etti. Hatta bazı kendini bilmez yalakalar işi küfür ve hakaret boyutuna taşıdı ancak ben sadece izledim. 

Bu işin yetkilisi, sorumlusu ya da muhatabı, yazdıklarımın tamamının doğru olduğunu hastanenin resmi yazışma evraklarına bakarsa kendisi de görecektir. Kaldı ki yapılan açıklamalara baktığımızda çelişkiler gün gibi ortadaydı. Açıklamalarında eksiklik olmadığını iddia eden kurumlar, ilginçtir aynı açıklamalarda bazı doktorların atamalarının yeni yapıldığını bazılarının ise Sağlık Bakanlığı’na bildirildiğini belirtiyordu.

İşin aslı ise yazıda doktor eksikliğinden ziyade malzeme noksanlığı olduğunu yazmıştık ve hala da aynı fikirde, yazdıklarımızın arkasındayız.

Sadece okurlarımdan değil, yazımı okuyup yorumlayan tüm herkesten ricam; yazdıklarımı ve yazacaklarımı hiçbir şekilde siyaset malzemesi yapmasınlar. Bir sorun var diyerek yazdık, derdimizi yetkililere anlatmaya çalıştık. Bu sorunların çözümü için sadece ben çaba göstermiyorum. 

Benden önce de bu sorunların çözümü için çaba sarf eden Milletvekilimiz var. Ancak vekilimiz Sayın Mehmet Kasım Gülpınar, bu çabaları basında veya sosyal medyada duyurmadığı için ne benim ne de kamuoyunun haberi oldu.
Doğrusu bazı kesimlerin yazımı kasıtlı ve bilinçli olarak çarpıtmak istediklerini sayın vekilimde bilincinde. Vekilimizle yaptığımız telefon görüşmesinin ardından devlet hastanesindeki sorunların çözümü için üç aydan bu yana Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışmalar yaptığını whatsapp yazışmalarından anladık.

Her zaman halkın sorunlarına duyarlı olan, Siverek kentine hizmet gelmesi için ayrı bir gayret içinde oluğuna şahitlik ettiğim Şanlıurfa Milletvekili ve Avrupa Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a Siverek halkı adına teşekkür ediyorum.

Değerli Milletvekilimiz Gülpınar ile yaptığım telefon görüşmesinde aylar önce doktor ataması için verdiği çabaların sonucunda Siverek devlet hastanesine, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı, 30 Pratisyen Hekim ve Siverek İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne de 2 hekimin atandığını öğrendik.

Bu konuda verdiği çabalar için değerli milletvekilimize teşekkür ediyoruz. Şu noktayı vurgulamadan geçmek istemem ki vekilimizle yaptığımız telefon görüşmelerinde Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünde Siverek Devlet Hastanesi bürokratlarına ilgi gösterilmediğini, değer verilmediğini ve ihtiyaç duyulan malzemelerin bu kurumca gönderilmediğini dilim döndüğünce anlattım. 

Değerli vekilimiz Sayın Gülpınar bu konularla yakinen ilgileneceğini söyledi. Emek ve çabalarından dolayı sayın vekilimizi kutluyor, ilçe sakinleri adına teşekkür ediyoruz.

Bu haber 640 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması