Yöresel Yemek Yarışması lezzet ödülleri sahiplerini buldu

Şanlıurfa’nın yemek kültürünü tanıtmak için düzenlenen “Yöresel Yemek Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Yöresel Yemek Yarışması lezzet ödülleri sahiplerini buldu
11 Kasım 2019 - 06:50

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Bin yıllık Mutfağa sahip olan Şanlıurfa’nın kendine has lezzetlerini tanıtmak için “Yöresel Yemek Yarışması” düzenlendi.


36 Kişinin katıldığı yarışmada “Has Dolma” Yemeği ile Nilgün Bengisu birinci olurken, “Borani” yemeği ile Ali Keskin 2’inci, “Şıllık Tatlısı” ile Mukaddes Aslan 3’üncü,  “İsot Çömleği” ile Bekir Aytekin ise 4’üncü oldu.


Birçok ünlü aşçının ve gastronomi araştırmacısının katıldığı yemek yarışmasının sunuculuğunu Ünlü Aşçı Mehmet Yalçınkaya,  Jüri Başkanlığını ise Dr. İlkay Gök yaptı. Jüri Üyeliğini de Gastronomi Yazarı İdil Cimrin, Mezopotamya Halk Mutfağı Araştırmacısı Sabriye Kocabalkan, Gastrokent Urfa Derneği Başkanı Abdurrahman Acar, Yerel Mutfak Uzmanı Asuman Yazmacı ve Urfa Lezzetleri Uzmanı Hasan Hayırlı yaptı.


Dereceye girenlere ödüllerini veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa mutfağını tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.  (İLKHA)

Bu haber 1768 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek