Zakkum Müzik Grubundan Şanlıurfa halkına hakaret

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları ve duyarlı halkın tüm tepkilerine rağmen konser düzenleyen Zakkum Müzik Grubu, konserinin ardından Urfa halkına “din istismarcısı” ve “yobaz” diyerek hakaret etti.

Zakkum Müzik Grubundan Şanlıurfa halkına hakaret
11 Eylül 2022 - 16:21

Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi günler öncesinde “Zakkum Müzik Grubu”nun Şanlıurfa’da konser düzenleyeceğini duyurdu.

Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konsere “Şanlıurfa halkına yakışmıyor” diyerek konser ile ilgili endişelerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nden konser yerine hizmet isteyen vatandaşlar konserin iptal edilmesini istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlara rağmen dün akşam Zakkum konserini düzenledi.

Konserin ardından açıklama yapan Zakkum Müzik Grubu, konsere meşru tepkilerine gösteren Urfa halkına hakaret etti.

Zakkum açıklamasında  “Son bir haftanın (akla sığmaz şekilde) gündem olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin, din istismarcılarının, Şanlıurfa'ya yakışmayan bu kişilerin yegâne amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sessiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın ve akıldışılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz. Bu kişiler en sağlam cevabı, bu gece Şanlıurfa'da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa. Biz müzik yapmak ve müziğimizi iletmek için varız. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimizi yapmaya devam ediyoruz. Ve asla akıldan çıkmasın: Aydınlık karanlıktan korkmaz!.” dedi.

Zakkum'un Urfa halkı için sarfettiği çirkin sözler sosyal medyada tepki çekti.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1171 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x