ZAZACA VE KÜRTÇE ÖĞRETMENLERİ MEZUN OLDU

Bingöl Üniversitesi'nde Yaşayan Diller Enstitüsü'nde Zazaca ve Kürtçe öğretmenliği için bir yıldır eğitim gören tezsiz yüksek lisans öğrencileri mezun oldu.

ZAZACA VE KÜRTÇE ÖĞRETMENLERİ MEZUN OLDU
03 Temmuz 2013 - 13:28

Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde 2012-2013 Akademik Yılı'nda eğitime başlayan Zaza Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatı tezsiz yüksek lisans öğrencileri eğitimlerini tamamladı.


 


"Zaza Dili ve Edebiyatı ile Kürt Dili ve Edebiyatından 85 öğretmen adayı mezun oldu"


Bingöl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Zaza Dili ve Edebiyatı'ndan 45, Kürt Dili ve Edebiyatı'ndan 40 kişi olmak üzere toplam 85 öğretmen adayının mezun olduğu belirtildi.


 


Mezun olan adayların, okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe ve Zazaca'yı öğretecekleri ifade edilirken, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ilk olarak 5. sınıflarda Yaşayan Diller ve Lehçeler adı alında Kürtçe ve Zazaca dersleri seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ise 5. sınıflara ilaveten 6. sınıflarda da Kürtçe ve Zazaca dersi seçmeli ders olarak seçilebilecek." denildi.


 


Bir yıl boyunca süren Kürtçe ve Zazaca öğretmenliği programlarında gramer, dil ve edebiyat, halk edebiyatı, çağdaş edebiyat, klasik edebiyat ve benzeri konularda eğitim verildiği kaydedildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haber 4182 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor