30 yıldır her gün annesinin mezarını ziyaret ediyor

Covid-19 nedeniyle mezarlıkları ziyaret etmenin yasak olduğunu bildiğini belirten Malatyalı Nusrettin Aker, annelerini en çok ihtiyaç duydukları bir dönemde kaybettiğini ve 30 yıldan bu yana her gün mezarlığa gelerek annesi için dua ettiğini söyledi.

30 yıldır her gün annesinin mezarını ziyaret ediyor
23 Mayıs 2020 - 18:39

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamaya başlandı. Yasak nedeniyle mezarlık ziyaretleri perşembe cuma günleri yapılmaya başlanmıştı.


Arefe günü konulan yasağa rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı’nda bulunan annesinin mezarına giderek dua eden Nusrettin Aker, kendisinin genelde kanun ve kurallara uyan biri olduğunu fakat anne hasretinin kendisini mezarlığa getirdiğini söyledi.


9 kardeş olduklarını ve annelerinin hasretiyle büyüdüklerini dile getiren Aker, annelerine hiç doyamadıklarını, annesine olan hasret ve özlemini bir nebze dindirmek için her gün mesai bitiminde mezarlığa gelerek annesinin kabrini ziyaret ettiğini belirtti.


 “Yasak olduğunu biliyorum ama anne hasreti beni getirdi. Çünkü 30 yıldır her gün annemin mezarını ziyaret ediyorum”


Annesinin 30 yıl önce vefat ettiğini söyleyen Aker, “9 kardeş ve hepimiz bekardık.  Annem 42 yaşında vefat etti. Annemizin acısını çok hissettik. Kardeşlerimin hepsi ağlıyordu bir türlü sakinleşmiyorlardı. Hepimiz anne hasretiyle büyüdük. Annemize hiç doyamadık. Onun hasreti hâlâ içimizde. Bizim ki biraz acılı oldu. Onun için 30 senedir her gün mesaim bittikten sonra annemin mezarına geliyorum. Öncelikle anneme sonrada burada bulunan diğer meyyitlere dua ediyorum. Ruhlarına Fatiha okuyorum. Çimleri ve diktiğim ağaçları suluyorum.” dedi.







Annem bize karşı çok merhametliydi”


Annesinin çok iyi olduğunu ve kendilerine hiç sıkıntı çektirmediğini belirten Aker, şunları söyledi:


“Annem fakirlik döneminde bile ne istediysek bir gün bile bize yok demedi. Bize karşı çok merhametliydi. Ona ve tüm Müslümanlara çok dua ediyorum. Kardeşlerim yurt dışında oldukları için gelemiyorlar. Sokağa çıkma yasağının olduğunu biliyordum ama 30 yıldır sürekli geliyorum ve kendimi gelmek zorunda görüyorum. Gelmesem çok sıkıntı yaşardım onun için geldim. İkindi namazımı da burada kılıyorum. Mezarlık ziyaretine gelenlerin yiyebilmeleri için burada meyve ağaçlarını da ekmişim. Hayırlısıyla yarın Ramazan Bayramı. Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. Lütfen evde kalalım. Ben Coronavirus salgınına karşı alınan önlem ve tedbirlere uyan biriyim ama anne O hasret beni mezarlık ziyaretine getirdi.” (İLKHA)


Bu haber 2312 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu