Ak Parti İl Başkanı Kırıkçı deprem gecesi yaşadıklarını anlattı 

AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı; aralarında Urfa'nın da yer aldığı 11 İlimizde büyük bir yıkıma sebep olan deprem felaketinin ardından GAPGündemi dijital medyada değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti İl Başkanı Kırıkçı deprem gecesi yaşadıklarını anlattı 
23 Şubat 2023 - 18:12

AK Parti İl Teşkilatının ve Hükümetin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Kırıkçı; Kahramanmaraş merkezli büyük afetin yaralarının en hızlı şekilde sarılacağını söyledi.

“GAPGündemi Deprem Özel” programında Veysel Polat ve İshak Polat’ın yayın  konuğu olan AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı; 6 Şubat sabahında Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 9 saat sonra 7.6 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrası il teşkilatı ve hükümetin, Şanlıurfa ve diğer illerde yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Deprem sonrası ilk önceliğimiz durum tespiti yapıp, derhal arama kurtarma çalışmalarının başlatılmasıydı
Sözlerine deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Başkan Abdurrahman Kırıkçı, “Tüm ülkemizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun. Maalesef sabah namazına yakın gerçekleşen deprem ile büyük bir dehşet içinde uyandık. Depremden sora 1 - 2 dakika içinde aşağıya inerek ailemi güvenli bir yere aldıktan sonra Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) e geçtim. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Emniyeti Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, İl Sağlık Müdürümüz AFAD İl Müdürümüz.. kısacası Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarını temsilcileri herkes orada toplanmıştı. Deprem sonrası ilk önceliğimiz durum tespiti ve arama kurtarma çalışmalarının başlatılmasıydı. ‘Kaç bina yıkıldı, enkaz altında kaç vatandaşımız kaldı’ gibi tespitin ardından Arama Kurtarma ( AKUT) ekiplerinin sahaya intikali sağlandı” diyerek Şanlıurfa’da enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için yoğun bir çaba gösterildiğini ifade etti.

İl Teşkilatı olarak hemen sahaya indik ve hala sahadayız

Devletin tüm kurum ve kuruluşları ile STK’ların ortak çalışması ile Şanlıurfa’da vatandaşların gıda, barınma gibi sıkıntılarının hızla giderildiğini belirten Kırıkçı, “Şanlıurfa teşkilatı olarak arkadaşlarımız hemen koordineli olarak sahaya indiler. Hasar tespiti, gıda ve battaniye dağıtımı çalışmalarında bulunarak yaklaşık 10 bin battaniyeyi, muhtelif gıda çadır ve ısıtıcıları teşkilat olarak vatandaşlarımıza ulaştırdık. Özetle İl Teşkilatı olarak hemen sahaya indik ve hala gerek Şanlıurfa gerekse bölge illerimizde sahadayız” ifadeleriyle, depremden etkilenen bölge illerinde de çalışmalara katıldıklarını aktardı.

Devletimiz ve milletimiz; bütün kurum ve kuruluşları ile bölge için seferber oldu

Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremin eşi görülmemiş bir yıkıma sebep olduğunu vurgulayan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, “Bir çok ilimizi aynı anda etkileyen deprem felaketinde ilk saatlerdeki şokun ardından devletimiz tüm kurumları ile STK’larımız, milletimiz adeta seferber oldu. Bu süreçte Devletimiz ve milletimiz ayaktaydı. Birçok şehrimiz adeta tamamen yıkıldı. Ama devletimiz, milletimiz, Anadolu irfanımız, insanımızın tevekkülü, sabrı ayakta” diyerek Türkiye’nin dört bir tarafından STK’ların ve vatandaşların deprem bölgesine yardım etmek için devletin yanında kenetlendiğine değindi.

Muhalefet, enkazdan siyaset devşirmeye çalışıyor

Ülkelerin karşılaştığı felaketlerin, siyaset üstü bir konu olması gerektiğinin altını çizen Kırıkçı, “Maalesef ülkemizdeki muhalefet partileri, enkazdan siyaset devşirmeye çalışıyor. Böyle bir günde gönül isterdi ki muhalefet hükümetin yanında yaraların sarılması için omuz omuza versin. Böyle bir günde yapılanlar insani değil. Hiçbir sorumluluk üstlenmeyenler, sahadaki çalışmaları eleştiriyor” diyerek, daha önce Türkiye’nin karşılaştığı tüm zorluklarda olduğu gibi bu büyük afetin de yaralarının AK Parti iktidarıyla en hızlı şekilde sarılacağını vurguladı. 

Şanlıurfalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum

Deprem bölgesindeki illerde incelemelerine ve yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Kırıkçı, “Başta Adıyaman olmak üzere bölge illerine yönelik yardım seferberliğinde büyük bir özveri gösteren Şanlıurfalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte hükümetimiz, deprem yaralarının hızla sarılması için gerekli tüm kararları almıştır. Bu yönde atılacak adımları belirlemiştir” diyerek ülkemizin ve insanlığın bir daha bu tür felaketler yaşamaması temennisinde bulundu. 


Bu haber 394 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması