Urfa'nın en eski ticaret merkezi mühürlendi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde hasar oluşan Kapaklı Pasajı mühürlenerek kapatıldı.

Urfa'nın en eski ticaret merkezi mühürlendi
23 Şubat 2023 - 13:33
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Urfa'da betonarme ömrünü tamamlamış birçok binada hasar oluştu.

Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan açıklamada kentte insan sirkülasyonun fazla olduğu yaklaşık 50 yıllık Kapaklı Pasajı'nın riskli olduğu değerlendirilerek, acilin yıktırılması gerektiği ifade edildi.
Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesinden yapılan açıklamada, "Şehrimizde özellikle kent estetiği ilkeleri açısında tartışmaya gerek bile olmayan, kent merkezinde olup, şehir ekonomisinde önemli bir yer tutan Kapaklı Pasajı, 1975 deprem yönetmeliğinin yürürlükte olduğu dönemde, yapı malzemeleri açısından son derece kalitesiz imal edilmiştir. Toptan ve perakende ticaretin yoğun olduğu bu yapıda gerek insan yoğunluğu ve gerekse ticari mal stoku açısında sürekli yüksek tonajlarda doldur-boşalt hareketli yük aktivitesine maruz kaldığı, inşa döneminde dere kumu ile harman edilmiş betonun durabilitesinin azalmış olması ve mukavemet açısından yeterli mukavemet değerlerine sahip olması, en önemlisi her ne kadar ideal olmayan bir güçlendirme yapılmış olsa da söz konusu yapı bu son depremlerde ömrünü tamamlamıştır. Daha çok can kayıpları yaşamamak için bu yapının acil bir yıktırılması gerekmektedir." denildi.

"Zabıta ekipleri Kapaklı Pasajını mühürledi"

Bu sabah, Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kapaklı Pasajında mühürleme işlemi yaparak pasajı kapattı.

Eyyübiye Belediyesinden yapılan açıklamada, yapılacak olan detaylı hasar tespit çalışması sonrası pasaj ile ilgili kesin karar verileceği belirtildi.

 

Bu haber 925 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım