Siverekli Öğrenci Akıl ve Zekâ Oyunlarında Türkiye Birincisi Oldu

ABONE OL

Siverekli öğrenci Furkan Altundal, Konya'da düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Finali'nde Mangala kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Konya’da düzenlenen 8. Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Finali’nde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesini temsil eden Halit Gülpınar Ortaokulu öğrencisi Furkan Altundal, Mangala kategorisinde Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Üstün bir performans sergileyerek şampiyonluk kürsüsüne çıkan Altundal, elde ettiği bu dereceyle hem Siverek’in hem de Şanlıurfa’nın gururu oldu.



Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Türkiye birincisi olan Furkan Altundal’ı yürekten kutladığını belirterek; bu önemli başarıda emeği bulunan koordinatörler Mehmet Salih Yıldız ve Mehmet Binici’ye, danışman öğretmen Sefer Bakçı’ya, okul idaresine ve öğrencinin ailesine teşekkür etti. Siverek eğitim camiasında büyük bir sevinç ve gururla karşılanan bu şampiyonluk, öğrencilerin akademik çalışmaların yanı sıra akıl ve strateji gerektiren oyunlarda da ne kadar önemli başarılara ulaşabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Nazlı Nomer