Aslen Siverekli olan İsmail Konak TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu

İsmail Konak, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmasında Sosyal İnovasyon Kategorisinde KADSİS (Kurumsal Akıllı Denetleme Kurumu) Projesi ile Türkiye birincisi oldu.

Aslen Siverekli olan İsmail Konak TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
29 Eylül 2021 - 16:18
Bursa Osmangazi Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Konak, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde , İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasında Sosyal İnovasyon kategorisi lise seviyesinde Türkiye birincisi oldu. 

Festivale Bursa'dan katılarak teknoloji tutkunu öğrencileri yalnız bırakmayan ve öğrencilerin heyecanına ortak olan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, elde ettiği başarıdan dolayı İsmail Konak'ı ve öğretmenlerini kutladı. 



Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket'ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka'dan Su Altı Sistemleri'ne kadar 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları düzenleniyor. 

Türkiye'de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 7 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanırken; TEKNOFEST'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ise 5 Milyon TL'nin üzerinde ödüller veriliyor. 



İsmail Konak kimdir

Aslen Siverekli olan İsmail Konak,2004 doğumlu. İlkokulu Fransa'da okudu. Ortaokulu Bursa'da okurken hafızlığa başladı ve bitirdi. LGS sınavında Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni kazandı. Aynı yıl kodlamayı öğrenme süreci başladı. Öğrendikçe de ilgi alanlarını çeşitlendirdi. Pandemide çalışmalarına devam etti ve sürece uygun bir proje geliştirdi.  Bu projenin adı KADSİS (Kurumsal Akıllı Denetleme Sistemi)’dir. Yaptığı bu çalışmada fikir, tasarım ve yazılım kendisine aittir. Okul idaresinin ve danışman öğretmeninin desteğiyle geliştirdiği bu projeyle 25 Ağustos 2021’de Tübitak’ta Yazılım alanında Türkiye ikincisi oldu. Aynı projeyle katıldığı Teknofest 2021’de ise İnsanlık Yararına Teknoloji / Sosyal İnovasyon Lise kategorisinde Birincilik ödülüne layık görüldü.



KADSİS, kuruma geçiş yapan kişinin HES kodunu sorgulayabilen, ateşini ölçebilen ve yüzünü tanıyarak yoklamasını alabilen bir kurumsal akıllı denetleme sistemidir. KADSİS elde ettiği bu verileri gün gün saat saat kaydeder ve işler. Verilerin işlenmesi esnasında istenmeyen bir durumun gerçekleşmesi halinde çeşitli protokolleri devreye sokarak istenmeyen bu hali kontrol eder. Son olarak tüm sistemin kontrol edilebilmesi ve gerekli ayarların yapılabilmesi için KADSİS bir arayüze sahiptir. Bu arayüz üzerinden KADSİS’in çalışma modu seçilebilmesi başta olmak üzere çalışma saatleri, gerekli birimlerin iletişim adresleri, kaydedilecek verilerin seçilmesi, veri tabanı, veri tabanı konumu, veri tabanına ekleme çıkarma işlemi gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bu sistem devlet/özel okullar, üniversiteler, fabrikalar, alışveriş merkezleri gibi yerlere giriş yapan personel veya öğrencilerin giriş ve çıkışını takip etmek ve devamlılığı sağlamak amacıyla kontrol ve yoklamayı yapabilen bir sistemdir. Sistem geliştirilmeye açık olup söz konusu mekanlarda kullanımı çeşitlendirilebilir.

Halen 12. sınıf öğrencisi olan, Fransızca ve İngilizce bilen Konak, mühendis olmayı hedeflemektedir.

www.siverekgenclik.com


 
Bu haber 5363 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Farketmez
    2 yıl önce
    Kardeşimizi tebrik ediyoruz. Fakat teknofest 2021’e katılım gösteren tek Siverek Li öğrenci değildi. Genel bir değerlendirmeyi hakeden başka öğrencilerimiz de vardı. Tarafsız haber yapma adına!!!
  • Adem Ortakaya
    2 yıl önce
    Maşallah değerli kardeşime. Ülkemin senin gibi samimi evlatlara ihtiyacı var. Allah yolunu açık etsin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu