Atila: Mavi Marmara gemisi hedefine ulaştı

Mavi Marmara Gazisi Behçet Atila, işgalci Siyonistlerle başlatılacak normalleşmenin Müslümanların lehine olmayacağını belirterek, Müslümanların Filistin davasına gereken desteği vermesi gerektiğini ifade etti.

Atila: Mavi Marmara gemisi hedefine ulaştı
04 Haziran 2022 - 15:51
Siyonist işgalcilerin Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 12'inci yıl dönümünde Mavi Marmara şehidleri, Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Mavi Marmara etkinliklerine işgalci Siyonistlerle başlatılan normalleşme süreci damgasını vurdu.



İHH Şanlıurfa Temsilcisi Mavi Marmara Gazisi Behçet Atila, işgalci yahudilerle başlatılan normalleşmenin Müslümanların lehine olmayacağını ifade ederek, normalleşmenin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Atila, Kudüs davasının Ümmetin ittifak ettiği ender konularından biri olduğunu ifade etti.

"Mavi Marmara hedefine vardı"

Mavi Marmara gemisinin yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştıramamasına rağmen amacına ulaştığını belirten Atila, "Mavi Marmara, konulan hedeflerin daha ötesine ulaştı. Bu davaya yabancı ya da olumsuz bakış açasıyla yaklaşan bazı çevreler, Mavi Marmara'yı itibarsızlaştırmaya, değersizleştirmeye ve unutturmaya çalışıyorlar. Mavi Marmara, Filistin ve özellikle Gazze Şeridi'nde yaşanan zulmü; silahsız insanlara ne tür bir saldırılar olduğunu dünyaya göstermek amacıyla yola çıktı. Elhamdülillah, tahminimize göre Mavi Marmara hedefine vardı. Belki Mavi Marmara Gazze'ye ulaşmadı; ama bu bir süreçtir, halen de seyir halinde olan bir seferdir." şeklinde konuştu.

"Birçok ülkede israil aleyhine davalar açıldı"

Mavi Marmara davasında açılan davalara dikkat çeken Atila, "İsrail dünya kamuoyunda Birleşmiş Milletler gibi çeşitli ortamlarda bugüne kadar yargılanmamış bir ülkeydi. Mavi Marmara'dan sonra çok olumlu bir gelişme oldu. Avukatlarımızın yoğun çabaları sonucunda gerek Türkiye'de ve gerekse de birçok ülkede israil aleyhine davalar açıldı. Birleşmiş Milletler nezdinde de israilin bir cürüm işlediği kanıtlandı. Gönül isterdi ki bu süreç devam etsin.  Bu davaların bir kısmının düştüğünü biliyoruz. Bundan dolayı mustaribiz. Bu davaların düşmemesi gerekiyordu. Devletlerin bu durumdaki pozisyonlarını bilemiyoruz. Bize bakan yönüyle bu davaların devam etmesini kesinlikle istiyoruz. Devam eden davalar da var." diye konuştu.

"İsrail ile normalleşme Müslümanların lehine olmayacak"

İşgalci Siyonistlerin başlatılacak normalleşmeye karşı olduğunu vurgulayan Atila, "Biz israilin bir terör devleti ve işgal ordusu olduğunu başından beri söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Biz israille normalleşme sürecinin diğer davalarda olduğu gibi Müslümanların lehine olmadığını söylüyoruz. Müslüman halkın evlatları olarak israil ile normalleşmenin Müslümanların lehine olamayacağını düşünüyoruz. Filistin davasında çabayı, gayreti eskiden nasıl gösteriyorsak bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Güçlerimizi birleştirerek ümmetin potansiyelini ortaya çıkaralım"

Ümmetin "Kudüs" ve "Mescid-i Aksa" konusunda ittifak ettiğini ifade eden Atila, "İlk kıblemizin bulunduğu Aksa Kudüs'ü Şerif'i, maalesef ümmetin üzerinde ittifak ettiği ender konulardan birisidir. Müslümanların ittifak ettiği ender konuların başında mademki Kudüs'ü Şerif geliyor; o zaman Müslümanlar olarak buna yoğunlaşalım. Bu yoğunlukta güçlerimizi birleştirerek ümmetin potansiyelini ortaya çıkaralım. Allah, bu vesile ile belki sadece Kudüs'ümüze, Gazze'mize ve Filistin'imize değil; tüm İslam beldelerine özgürlük nasip eder. Allah, bu çabayı göstermeyi bizlere nasip etsin. Bu yolda yürümeyi ve nihayetinde şehadete ermeyi bizlere nasip etsin." dedi.

Mavi Marmara'da ne yaşandı?

Mavi Marmara gemisi, 28 Mayıs 2010 tarihinde "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla siyonist işgalciler tarafından abluka ve işgal altında tutulan Gazze'ye insani yardım malzemesi ulaştırmak ve ablukayı kırmak amacıyla yola çıktı.

Mavi Marmara gemisinde 36 ülkeden aralarında milletvekili, gazeteci, yazar, sanatçılarında bulunduğu 750 aktivist bulunuyordu.

Mavi Marmara gemisi, 31 Mayıs 2010 tarihinde, uluslararası sularda siyonist işgal askerleri tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda 9 Müslüman şehid oldu, birçok aktivist de yaralandı. Yaralılardan Uğur Süleyman Söylemez de 4 yıl sonra 23 Mayıs 2014'te şehid oldu. (İLKHA)

 
Bu haber 625 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti