Bakan Çelik Siverek'te park açılışına katıldı

Bakan Çelik Siverek'te park açılışına katıldı

Bakan Çelik Siverek'te park açılışına katıldı
06 Nisan 2017 - 21:24

Siverek Belediyesi tarafından ilçenin farklı semtlerinde yapımı tamamlanan 4 parkın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaparken, 3 parka İstanbul Beşiktaş’ta bombalı saldırı sonucunda şehit olan polis memuru Süleyman Sorkut, Hakkari’de yola döşenen bombanın patlatılması sonucu Şehit düşen Er Orhan İkrarlı ile 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında şehit olan Suat Aloğlu'nun isimleri verildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Şehit Süleyman Sorkut Parkı'nda yapılan açılış töreninde konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 4 parkın açılışının yapılacağını söyledi. Yılmaz, "Bunlardan birisi şuan bulunduğumuz İstanbul'da hain terör saldırısında şehit düşen hemşehrimiz Süleyman Sorkut adına yaptığımız park. Bir başka parkımız ise yine Hakkari'de Şemdinli'de terhisine 2 gün kala şehit verdiğimiz, şehit erimiz Orhan İrkarlı adına Yenişehir Mahallemizde yaptığımız bir park. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara'da şehit düşen Suat Aloğlu. Onunla ilgili de mesire alanımda yaptığımız çok güzel bir alan var, şehidimizin ismini verdik. Ayrıca açılışını yapacağımız dördüncü parkımız, kadın kültür evimizdir. İlçemizin eski mahallelerinden biri olan Gülabibey, Dicle ve Bağlar mahallelerimizin kesişim noktasında bulunan bir yerde. Allah nasip ederse bunların toplu açılışlarını yapacağız" dedi.

Belediyeyi devraldıktan sonra durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Bugüne kadar başta imar revizyonu olmak üzere Siverek'te bir çok ilki gerçekleştirdik. Örneğin şuanda üzerinde bulunduğumuz sıcak asfalt çalışmalarını Büyükşehir belediyemizle birlikte yaptık. Şunu rahatlıkla belirtebilirim ki Şanlıurfa'da sıcak asfalt ihalesi yapan belediye Siverek Belediyesidir. Yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte Avrupa Birliği'nin paydaşı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ŞUSKİ'nin de paydaş olduğu toplamda 322 kilometre kanalizasyon çalışmasını %100'ü tamamladık. Yine hükümetimizin ve değerli vekillerimizin özellikle Mehmet Kasım Gülpınar beyin de katkılarıyla Siverek'te içme ve kullanma suyu sorununu Fırat Havzasından 2019 yılında tamamlanması öngörülen memba kalitesindeki suyu halkımıza sunacağız" diye konuştu.

Yeni imar planıyla birlikte Siverek'te yeşil alan oranını Türkiye ortalamasının üzerine çıkardıklarını söyleyen Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın bakanım önceki imar planında Siverek'teki yeşil alan oranı 7.2 idi ama şuanda yaptığımız revizyonla birlikte bu oran 10.7'ye çıktı. Yani kişi başına Türkiye'de düşen yeşil alan miktarı 10.5'tir, biz bunu ilk defa ima revizyonuyla birlikte 10.7 m2 çıkartmış bulunuyoruz. Bu yıl Nissibi Köprüsünün hemen yanı başında 45 bin m2lik bir mesire alanı yapıyoruz. Kısmet olursa 14 Nisan'da ihalesi gerçekleştirilecek. Yine sizin destekleriniz ile ilçemize kazandırdığımız Toprak Mahsulleri Ofisiyle ilgili projelendirme çalışmalarımızı bitirdik, tamamını yeşil alan yapıyoruz. Bir kısmını katlı otopark yapmak suretiyle onu da bu şekilde çözmüş oluyoruz. Bu vesileyle Siverek halkı adına size şükranlarımı arz ediyorum."

Siverek ilçesinin halk oylamasında evet diyeceğine inandığını söyleyen Başkan Yılmaz, şehitlere rahmet diledi.

Açılışta konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, parkların yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Siverek Belediyemiz çalışıyor, alt yapı hizmetleri merkezde bitmiş. Köylere dönük yoğun bir şekilde planımızı projemizi ve kaynaklarımızı temin etmek çabası içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyemiz, Siverek Belediyemizle beraber buradaki ana projeleri gerçekleştiriyor. Bir taraftan daha küçük ölçekli parkları ilçe belediyemiz yaparken daha büyük parkları Büyükşehir belediyemiz yapıyor" dedi. Bahçelievler Mahallesinde düzenlenen açılış törenlerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Kemalettin Yılmaztekin, Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, daire müdürleri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Foto Galeri


Bu haber 3077 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması