BARIŞ AKTİVİSTİ SİVEREK’TE MOLA VERDİ

Barış sürecine katkı sunmak amacıyla Diyarbakır’dan İstanbul’a yürüyen aktivist Cem Şirin’in ilk durak yeri Siverek oldu.

BARIŞ AKTİVİSTİ SİVEREK’TE MOLA VERDİ
28 Eylül 2013 - 13:06





ŞANLIURFA- Türkiye’de son dönemlerde başlayan barış süreci, demokratikleşme ve çözüm sürecine destek olmak amacıyla Diyarbakır’ın Sur İlçesindeki Keçi Burcu önünden İstanbul’a gitmek için yürüyüşe başlayan aktivist Cem Şirin ilk durağı olan Siverek’te barış, sevgi, birlik ve beraberliği anlattı. Siverek’te gazeteci A.Deniz Uğurlu'nun sorularını yanıtlayan Şirin, aslen masör olduğunu belirterek, yürüyüşü çok sevdiğini, arabaya binmekten hoşlanmadığını söyledi.



İstanbul’a kadar yaklaşık 1500 kilometre yol kat etmeyi hedefleyen Şirin, daha öncede 25 Eylül 2012’de Ankara’dan başlayarak 1453 kilometrelik Konya, Aksaray, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır güzergâhını 52 günde tamamlamıştı.

“Uzun ince bil yoldayız, gidiyoruz, gündüz gece” sloganıyla yola çıktığını söyleyen aktivist Şirin, “Yürüyüşüm İstanbul'da sona erecek. Bu yürüyüşümü 52 günde tamamlamayı amaçlıyorum. Durduğum her yerde karşılaştığım kişilere, barış, kardeşlik, hoşgörü, farkındalık ve çözüm sürecini anlatacağım” dedi


Aktivist Şirin'in gezilerini takip etmek isteyenler http://kendimigeziyorum.com/ yada kendimigeziyorum.https://www.facebook.com/KendimiGeziyorum takip edebilirler.



www.siverekgenclik.com










Bu haber 3665 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması