Başkan Özaslan: Bozova Sulama Birliği yeniden açılsın

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Bozova'da 15 bin dönüm arazinin suyla buluşmayı beklediğini belirterek, 7 yıldır çürümeye terk edilen Sulama Birliği'nin yeniden hizmete açılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Özaslan: Bozova Sulama Birliği yeniden açılsın
14 Temmuz 2023 - 13:44
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan bu hafta yaklaşık 7 yıldır çürümeye terk edilen Bozova Sulama Birliği'nin içler acısı halini kamuoyu ile paylaştı.

Bozova'da 7 yıldır çürümeye terk edilen sulama birliğini yerinde inceleyerek çiftçilerle görüşen Özaslan, Bozova Sulama Birliğinin bir an önce yeniden aktif edilmesi gerektiğini ifade etti.

İnsanın vicdanı sızlıyor!

Sulama birliğinin kapalı durumda olmasına tepki gösteren Özaslan, "Bozova Sulama Birliği faaliyete giriyor ve hemen arkasından bir kooperatife devrediliyor. Kooperatif, belli bir süre işletiyor ve daha sonra ise bu birlik kapanıyor. Niye kapandığını ise hiç kimse bilmiyor! Halkın milyonlarca parası bu projede atıl durumda. 7 yıldır sulama birliği kapalı, kapısına kilit vurulmuş. Bakın kapısına kaynak bile yapılmış. Hiçbir görevli yok, pompalar çürümeye terk edilmiş, paslanmış. Güvenlik görevlisinin kaldığı yerde atıl durumda. Her taraf kir pas içinde. Maalesef sahibi yok, başıboş bırakılmış.


Buradaki para, halkın parası. İnsanın vicdanı sızlıyor! Orada çiftçi suya muhtaç, 15 bin dönüm arazi su bekliyor. 7 yıldır proje atıl durumda ve hiç kimseden de ses seda çıkmıyor ve hiçbir cevap da yok. Bir de 2014 yılında buradaki sulama birliğinin pompalarını çalıştırabilmek amacıyla güneş enerjisi panelleri için bir proje yapılmış. Burada görüyorsunuz, bakın tabelası. Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan da destek almışlar, fakat ortada ne güneş enerjisi paneli var, ne de öyle bir çalışma var. Gören kimse yok. Fakat proje tabelası duruyor." dedi.




Halkın milyonlarca parası şu an çöpte

Bozova'da 15 bin dönüm arazinin suya muhtaç olduğunu vurgulayan Özaslan, "Halkın milyonlarca parası şu an çöpte bekliyor. Neden acaba? Neden, neden, neden diye soruyoruz? 15 bin dönüm arazi suya muhtaç. Çiftçiler mağdur, kendi parasıyla gidip kuyu kazmak zorunda. Fakat buradaki proje ise boşta bekliyor. Bu işin sorumluları kimlerdir ve bu proje neden atıl duruma geldi? 7 yıldır neden burası kapalı? Bunun hesabının sorulması gerekiyor. Bu projenin geçmişteki akıbetini eski milletvekillerine, bundan sonraki akıbetini ise yeni milletvekillerine sormak lazım ve takdiri ise halkımıza bırakmak lazım.


Bir an önce bu proje elden geçirilmeli ve hızlı bir şekilde tekrar aktif bir halde halkın hizmetine sunulmalıdır. Kaybedilen milli servet sadece Bozova'nın değil, sadece Şanlıurfa'nın da değil, bütün Türkiye için büyük bir servet kaybıdır. Lütfen bir an önce burası tekrar hizmete alınsın. Sorumlulara da, ilgili kurumlara da bunun hesabı sorulsun lütfen."



Bu projenin atıl bırakılmasına gönlümüz razı olmuyor

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Abuzer Özaydın, "15 bin dönüm araziye sahip sulama birliği büyük umutlarla inşa edildi.  Milli servet olarak sunulmuş olan bu projenin bu şekilde atıl bırakılmasına bizim gölümüz razı olmuyor." diyerek, Bozova Sulama Birliği'nin atıl durumda olmasına tepki gösterdi.

Herhangi bir elektrik borcu olmamasına rağmen çürümeye terk edilmiş

Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, "Bozova Sulama Birliği yaklaşık 15 bin dönüm araziden oluşuyor. Sulama birliğinin herhangi bir elektrik borcu olmamasına rağmen çürümeye terk edilmiş. Çiftçilerimizin bu durumdan dolayı mağdur olduğunu gündeme getirmek istiyoruz." dedi.

Mağdur çiftçiler konuyla ilgili yaptıkları açıklamada,



Bozova halkı bunu hak etmiyor

 "7 yıldır bu sulama birliği, pompalar kapalıdır. Devlet buna bir el atsın. Biz perişanız, mağduruz. Bu ilgisizliktendir, sahipsizliktendir. Bozova halkı bunu hak etmiyor. Gördüğünüz gibi kendi imkânlarımızla kazmış olduğumuz kuyularımız var. Kendi kuyularımızdan sulama yapmaktayız, kendi çabalarımızla yapmaktayız. Ama komşularımızın hepsi susuz. İmkânları olmadıkları için kuyu kazamıyorlar. Tarlalarımız kıraç tarlalara dönüştü. Sulama hidrantlarımızın içerisindeki bütün hidrant demirlerini, aletlerini falan koparıp götürmüşler. Bizimle ilgilenen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanına ve Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

(GAPGündemi)

Bu haber 449 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti