Başkan Yılmaz, STK, Oda Temsilcileri ve Basınla Buluştu

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, STK, Oda Temsilcileri ve Basınla Buluştu
25 Mart 2017 - 15:57

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ilçedeki sorunlar ile ilgili ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Yılmaz toplantıda 16 Nisan'da tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine de değindi.

Davetlilerin sorunlarını dinleyen Başkan Yılmaz, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini anlattı. Yeni sistemin faydalarını anlatan Yılmaz, kamuoyunda çokça tartışılan bazı maddelerin suiistimal edildiğini belirterek, “18 maddenin hiçbir yerinde fesih sözcüğü geçmiyor. Bir kere fesih sözcüğünü kullanan hayırcı cephesi bilinçli kullanıyor. Çünkü fesih kavram olarak insanın zihninde olumsuzluk oluşturuyor. Fesih hukuki bir terimdir ve şu manaya gelir; feshetme yetkisini kullanan kişi ya da kurum feshetmenin sonuçlarından etkilenmez, burası çok önemli, siz bir konuda feshetme yetkinizi kullanıyorsanız etkilenmezsiniz. Oysaki önerilen sistemde Cumhurbaşkanı’na meclis seçimlerini yenileme, meclise de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yenileme yetkisi tanımış. Peki bu yetki neden tanınmış diye sorulursa devlette meydana gelebilecek kriz durumlarında bu sistemdeki en büyük özellik şudur; millete ve halka dayanıyor” dedi.

Kriz durumunda yine halka gidileceğini belirten Yılmaz şöyle devam etti: “Ey milletim ben sana geldim, eş zamanlı olarak hem Cumhurbaşkanlığı seçimi, hem meclis seçimleri yenilenecek. Yani fesih etmiş olsa Cumhurbaşkanı’nın etkilenmemiş olması lazım. Cumhurbaşkanı görev süresinden sayıldığı için feshetme değil yenileyebiliyor.”

Katılımcıların yeni sistemle ilgili sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yeni sistemin tamamen millete yönelik olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Haber Merkezi




Bu haber 2113 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü