BAŞÖRTÜLÜ KIZI OKULA ALMADILAR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karpuzcu (Misêb) Köyünde okula başörtülü olarak devam eden 5. Sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez Okul yönetimi tarafından kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı iddiasıyla okula alınmıyor.

BAŞÖRTÜLÜ KIZI OKULA ALMADILAR
08 Kasım 2013 - 16:19






ŞANLIURFA- Türkiye’de son günlerde başörtüsü konusunda yaşanan önemli gelişmelerin yanında bu olumlu gelişmeleri hazmetmekte zorlanan kimi idarecilerin bazı yasakçı yönetmelikleri bahane ederek başörtüsü yasağını sürdürmek istemeleri tepkilere neden oluyor. Başörtüsü sorununun 28 Şubat zihniyeti ile devam ettiği kurumların başında ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okulları geliyor.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesine 6 Kilometre uzaklıkta bulunan Karpuzcu (Misêb) Köyü ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez, okula başörtüsü ile geldiğinden dolayı okul idaresi tarafından okula alınmadığını iddia ederek yaşadığı mağduriyeti İlke Haber Ajansına anlattı.

Babasının hayvancılıkla uğraşmasından dolayı Bingöl’ün Karlıova ilçesinden Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karpuzcu köyüne geldiklerini belirten Şüheda Sönmez, “Bu hafta okula kendi isteğimle başörtülü olarak geldiğimden dolayı, okul müdürü bana başörtüsünü indirmeden okula giremezsin, başörtüsü ile okula bir daha gelirsen seni okuldan atarım. Bende korktuğumdan dolayı başörtümü çıkardım ama ben başörtümle okumak istiyorum ”dedi

Baba Yüksel Sönmez ise hayvancılık ile uğraştığından dolayı kızının okul kaydını Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Siverek’in Karpuzcu Köyü’ne aldığını, kızının kendi iradesiyle inancından dolayı başörtüsünü tercih ettiğini okulunu da bu şekilde okumak istediğini belirterek, “ Okul idaresi kızımı başörtülü okula geldiği için okula almamış, başörtüsünü indirmeyene kadar da kızımı asla okula almayacaklarını söylemiş. Biz de okul müdürüne yalvardık, çaresi ne ise yapalım dedik. Başörtülü olanlar meclise gidiyor, okulda çalışıyor neden okula alınmıyor buna anlam veremiyoruz. Yönetmelikte başörtüsü yasağı varsa bu yönetmeliğe uymayanlara verilecek cezada yönetmelikte bellidir. Bu cezada kızımı okula almama gibi yasal dayanağı olmayan aksine eğitim öğretim hakkını gaspa giren keyfi uygulama olamaz, kızımın hakkını sonuna kadar savunacağım” dedi

Konu hakkındaki iddialara cevap veren Karpuzcu Ortaokulu Müdürü Çınar Altınkeser, öğrenciyie yönelik tehdit ve küfür gibi söylemlerin doğru olmadığını belirterek, “ Milli Eğitim Bakanlığı’nın kılık kıyafet yönetmeliğine göre öğrencilerin okula başı açık gelmesi gerektiğini belirterek, “ bahsi geçen yönetmelik gereği okula başörtülü olarak kimseyi almamız söz konusu olamaz” dedi.

Yetkililer ise, bahse geçen yönetmeliğe göre yönetmeliğin açık olduğunu yalnız bu yönetmeliğe aykırı davrananlar hakkında verilecek müeyyidenin öğrenciyi okula almama cezası olmayacağını söyledi.


www.siverekgenclik.com


Bu haber 6159 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü