Baydilli: "Kalkınmış bir Siverek hayal ediyorum"

Siverek Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği 3. istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Baydilli: "Kalkınmış bir Siverek hayal ediyorum"
29 Mart 2021 - 19:34

Sivil-Der binasında gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Siverek Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Başkanı Dila Baydilli, "Siverek ilçemiz, tarım ve hayvancılık bölgesi olmasına ve büyük bir ilçe olmasına rağmen, halkımız mevsimlik işler için Batı illerine gitmektedir. İlçemizi ekonomiye kazandırmak, insanlarımızın evine sıcak ekmek götürmesine yardımcı olmak için seferberlik ilan ettik. Diğer taraftan kadınlarımızın iş hayatına atılmasını sağlayacak projeler üretip, kadınlarımıza iş istihdamı sağlamak için çıktığımız bu yolda, Siverek ilçemizin üretimini arttırmak, sürdürülebilir bir yaşam biçimi oluşturmak, hedeflerimiz arasındadır." şeklinde konuştu.


Baydilli, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:


"Ülkemizde yaşanılan, psikolojik ve ruhsal sıkıntılar, yuvaların yıkılması, gençlerin büyükşehirlere göç etmesi, gençlerimizin işsiz olmalarından dolayı suç işlemelerinin başında maddi sıkıntılar gelmektedir. Ben 18 yaşındaki bir gencin heyecanıyla söylüyorum, Takoran vadisinden, Karakoyun köyüne, Karacadağ köyünden, Büyüktepe köyüne kaynaşmış, kalkınmış bir Siverek hayal ediyorum. Bu bizim için bir inanç, iman, varoluş hareketidir. İnanmak yolun yarısın kat etmektir. Derneğimiz, çıktığımız bu yolda, bizimle beraber olanların ortak fikri çalışmasının bir mahsulüdür. Bir insanın kıymeti, himmeti nispetindedir. Kimin himmeti milleti ise, o kimse tek başıyla küçük bir millettir."


Baydilli açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:


"İnsanın fıtratı sair arkadaşlarını düşünmekle mecbur olduğu halde, Herkesin ben, ben dediği, sadece kendini düşündüğü zamanın içinde bulunmaktayız. Meselâ: Bir ekmeği yiyen bir insan kaç ellere muhtaç ve ona mukabil o elleri manen öptüğünü ve giydiği elbiseyle kaç fabrikayla alâkadar olduğunu herkes bilmektedir. İşte bütün Siverek halkını tek çatı altında toplamak sadece kendini değil, herkesi düşünen, herkesin kalkınmasını hedefleyen bir yola girdik. Yolumuz Siverek halkını kalkındırmak, daha güzel yarınlara taşımaktır. Bir fikrin varsa Derneğimize sizi de bekliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz. Siverek halkımızın her biri birer yıldız ve bu milletin azizidirler."


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2939 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yıldırım: İsrail'in kirlettiği coğrafyadan atılacağı günler yakındır
Yıldırım: İsrail'in kirlettiği coğrafyadan atılacağı günler...
DEM Birecik İlçe Binasına silahlı saldırı
DEM Birecik İlçe Binasına silahlı saldırı