Baydilli'nin Fümya (Saniye Able) isimli kitabına yoğun ilgi

Araştırmacı Yazar Hasan Baydilli'nin tehcir kanunu ile birlikte göçe zorlanan Fümya'nın hayat hikâyesini anlattığı Fümya (Saniye Abla) kitabının ilk baskısı kısa sürede tükendi.

Baydilli'nin Fümya (Saniye Able) isimli kitabına yoğun ilgi
29 Ocak 2024 - 13:12
Araştırmacı Yazar Hasan Baydilli, "Bir Yanım Siverek" ve "Süt Kokusu" isimli romanlarının ardından Gri Yayınevinden çıkan Fümya (Saniye Abla) romanı ile okurları ile buluştu.

Tehcir Kanunu ile göçe zorlanan Fümya'nın (Saniye Abla) hayat hikâyesinin anlatıldığı romanda tehcir ve ırkçılığın çirkin ve acımasız yüzü resmediliyor.

İlk baskısı 1 ay gibi kısa bir sürede tükenen Fümya (Saniye Abla) kitabının ikinci baskısının yakında çıkacağı öğrenildi.

Fümya (Saniye Abla) kitabı ile ilgili gazetemize açıklama yapan Baydilli, "Kitabın ilk baskısı kısa bir sürede tükendi. Kitabın ikinci baskısı çok yakında çıkacak. Romanım ile ilgili çok güzel geri dönütler aldım. Kitabı merak edenler internetten sipariş verebilirler. İnşallah dördüncü kitabımda çok yakında çıkacak, ayrıca yeni çalışmalarım da var. " dedi.



Fümya (Saniye Abla) içeriği

Babası Rum, Annesi Ermeni olan Fümya, 1919- 1923 yılları arasında Tehcir Yasası ile baba, anne ve 4 kardeşi ile birlikte meçhul bir sürgüne tabi tutulur.

Romanda, Fümya'nın Samsun'dan Siverek'e uzanan acı dolu hayat hikâyesi sürükleyici bir şekilde anlatılıyor.

Hasan Baydilli Kimdir?

1961 yılında Siverek'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Siverek'te tamamladı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü bitirdi. Siverek Nüfus Müdürlüğünde memur, Siverek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü, Siverek Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Emekli olduktan sonra birçok sivil toplum kuruluşlarında faal olarak görev yaptı. Birçok gazete ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yaptı. Bugüne kadar Bir Yanım Siverek, Süt Kokusu ve Fümya (Saniye Abla) isimli 3 kitabı yayımlandı. Şu an kendisine ait ofisinde çalışmalarına devam etmektedir.

GAPGündemi

Bu haber 394 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti