BAYRAM MESAJLARI

BAYRAM MESAJLARI

BAYRAM MESAJLARI
28 Temmuz 2014 - 14:13

Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar

Gülpınar mesajında, bayramların Müslümanlar için önemli günler olduğunu, müminlerin birbirine kenetlendiği, sevinçlerin paylaşıldığı, akraba, dost ve komşuların ziyaret edildiği mübarek günler olduğunu söyledi.

İslam coğrafyasının zor günler geçirdiğini vurgulayan Gülpınar şunları kaydetti: “Başta Filistin olmak üzere tüm İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz zor günler geçiriyor. Bu mübarek günlerin hürmetine Allah yardımcıları olsun. Bizlerde zor ve zahmetli zamanlarda beraberlik ve dayanışma etrafında birleştiren mübarek Ramazan ayını geride bırakmış bulunuyoruz. Tutulan oruçlardan sonra Ramazan Bayramını kutlayacağız. Dünyada zor durumdaki Müslümanların Ramazan Bayramını bir bayram gibi yaşaması umuduyla, tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Bayramınız mübarek olsun”

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz

Yılmaz mesajında, bayramın ülkeye ve dünyaya barış, huzur, kardeşlik getirmesini diledi. Bayramda kırgınlıkların barıştığı insanlardaki dayanışma ve kardeşlik duyguların kabardığını belirten Yılmaz, bayramların toplumda önemli bir yerinin bulunduğunu kaydetti.

Başkan Resul Yılmaz İslam coğrafyasının bayramı buruk karşıladığını ifade ederek şunları söyledi: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem’den kurtuluş olan Ramazan ayından ayrılmanın hüznü yaşanırken, müminler başka bir sevince gark oluyor. Bu sevinç Ramazan bayramıdır. Bayramlar kırgınların barıştığı, dayanışmanın yardımlaşmanın arttığı, kardeşlik duygularının güçlendiği günlerdir. Bugünlerin manasına uygun olarak kutlanması gerekiyor. Elbette bunları yaparken İslam âleminin kanayan yarası Gazze’yi unutmamak gerekiyor. İsrail saldırıları ile hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet dilerken, yaralılara da Allah’tan şifa diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan bayramının başta tüm Siverekli hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve dünya insanlığı için daha güzel günlere vesile olmasını, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum”

Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik'in Mesajı

Çelik; Ramazan Bayramı, Allah’ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı heyecanı taşıyan Müslümanların sevinçlerini paylaştığı önemli bir gündür. Bütün bir ay boyunca yaşanan Ramazan güzelliklerini İslam Alemi olarak Ramazan Bayramı ile taçlandırmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Müslümanların arasının açılmasına ve toplumda birlik ruhunun zayıflamasına sebep olan kin, haset ve düşmanlık duygularını kalplerimizden söküp atarak bunların yerine insan sevgisini ve kardeşlik duygularını yerleştirip, dargınlıklara son verdiğimiz takdirde, bayram iste o zaman gayesine ulaşmış olacaktır. Ramazan bayramı, dargınlıkların ve kırgınlıkların giderildiği, dostluk, sevgi ve kardeşlik bağlarının daha da arttığı önemli bir gündür.

Şükürler olsun ki ülkemizde bayramları huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Fakat maalesef ki diğer islam ülkelerindeki müslümanların bayramı buruk geçmekte. Cenab - ı Allah'tan, Gazze’de, Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da zor durumda olan Müslüman kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin de bayramlarının huzur ve güven içinde ulaşmalarını niyaz ediyoruz.

Mübarek Ramazan Bayramının tüm islam alemine barış ve huzur getirmesini temenni edip, tüm Siverekli vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor ve inşallah bayramlar birlik ve beraberliğimizi kat ve kat artacaktır.

Hüda-Par Siverek İlçe Başkanı Ahmet İdem

İdem mesajında, başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çekerek bayramın İslam âlemine ve tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Mısır, Suriye, Arakan, Irak ve Filistin/Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan katliam ve zulümlerin hatırlatıldığı mesajda, Siyonist İsrail’in Gazze’ye saldırmasıyla Müslümanların Ramazan sevincinin hüzne dönüştüğü belirtildi.

İşgal altındaki Gazze’de Siyonistlerin, sivil halkı bombalarla füzelerle katlettiği, yaşlı-genç, kadın-erkek demeden masum sivil halkı hedef aldığı, hatta daha bir yılını doldurmamış bebekleri katlettiği ifade edilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

Böylesi şartlar altında İslam ümmetinin hüznüyle Ramazan ayını geride bırakarak buruk bir Ramazan Bayramını idrak ediyoruz." Tüm Müslümanların bayramının tebrik edildiği mesajda, "Bu mübarek Ramazan ayında iftarlarını şehadet şerbetiyle açan Filistinli Müslümanlar başta olmak üzere İslam âleminin tüm şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılarına da acil şifalar diliyoruz. Ramazan bayramı, şehadet bayramına dönen Gazzeli kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyoruz.

"Yaşanan zulme ve katliamlara sessiz ve seyirci kalan emperyalist ülkelerin safına Müslüman ülkelerin yöneticileri de katılmakta veya sadece konuşmakla yetinmektedirler. Dünya Müslümanları olarak elimizden başka bir şey gelmediği için yaşanan bu zulüm ve katliamları ise seyrettik veya sadece kınamakla yetindik/yetiniyoruz.

Siverek Özgür-Der Temsilciliği

Cejna Remezanê li gelême Û li hemî Ümmeta Îslamê re pîroz ü mibarek be.Ew cejna pîroz Înşellah dibe sedema biratî, aşîtî, azadî ü xelasîya ümmetê müslüman ve hemü mazlume dünya.
Azad-Kom
( Özgür-Der)

Şaxa Siwereg Roşanê Remezanî heme miletanê cîhanî rê dadey, azadey û brayey bîyaro. Roşanê Remezanî bi bo wesileyê qadîyayişê zilimo ke Gazze ra heta Rojava insanan sero bo. Roşanê Remezanî şima pêrinan rê bimbarek bo. Azad-Kom
(Özgür-Der)

Şaxa Siwereg Ramazan bayramı halkımıza ve tüm İslam alemine mübarek olsun. Bu Ramazan bayramı, Kuran’ın aydınlığında dünya haklarına ve İslam ümmetine barış, adalet ve küresel emperyalizme karşı zaferin yaşandığı bir bayram olsun. Gazze ve Rojava halkı için zulmün bittiği adaletin halklarının elleri ile tesis edildiği güzel günler görmeyi Allah nasip etsin.

MHP İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı

Siverek MHP ilçe başkanı Fettahlı yayımladığı mesajında birlik ve kardeşliğin önemine değindi. Siverek MHP ilçe başkanı Fettahlı yayımladığı mesajında birlik ve kardeşliğin önemine değinerek şöyle dedi: “Birliği, kardeşliği, huzuru, ferahı, sevgi ve saygıyı yaşatacağımız bir bayram diliyorum. Bayramlar kardeşliğin pekiştiği, dargınların barıştığı, kalplerin ve gönüllerin umut ışığı olduğu seçilmiş günlerdir. Güzelliklerle geçen on bir ayın sultanı mübarek ramazan ayına vedanın hüznü, öte yandan da yeni bir bayrama kavuşmanın coşkusu ve mutluluğu içindeyiz” Bayramın paylaşmanın, dayanışmanın, hatırlamanın ve gönüllere girmenin eşsiz bir fırsat olduğunu söyleyen Fettahlı: “Her günümüzün bayram havasıyla geçmesi ve her günümüzün sevinçle, mutlulukla geçmesi dileğiyle; Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan Bayramının başta Siverekli hemşehrilerimiz olmak üzere Türk İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesinin Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kerkük’ün, Gazze’nin ve bütün din kardeşlerimizin bayramını kutluyor, bu bayramla huzura, feraha, özgürlüğe kavuşmalarını niyaz ediyorum” dedi.

Siverek İkra-Der

Ramazan bayramının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerken, bayramın İslam ümmetinin üzerindeki kara bulutların dağılmasına, Müslümanların uyanmasına, birlik ve beraberliklerine vesile olmasını diliyoruz

www.siverekgenclik.com


Bu haber 5969 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü